Група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань.

Про це повідомляє науковий портал Naked Science.

Дослідники розробили спеціальний мобільний додаток Releaf App. Програма дозволяє вести облік споживання, оцінювати інтенсивність симптомів до і після прийому марихуани. Його творці вважають, що така методика набагато ефективніше інших.

У першому дослідженні використовувалися дані 2830 пацієнтів з 27 різними діагнозами. Середній результат суб'єктивного полегшення симптомів в результаті 13,638 прийому канабісу склав чотири бали за десятибальною шкалою (в тому числі: витяжки, настоянки, їжа з екстрактом конопель, воскові свічки, мазі і зубна паста).

У другому дослідженні взяли участь 409 осіб. Обробка даних показала, що прийом марихуани зменшив різні різновиди болю і широкий ряд симптомів: судоми, нудота, слабкість, підвищений і знижений апетит, тривожність і так далі.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Показати ще

Вчені давно довели, що ТГК (діюча речовина марихуани) здатна знімати біль, хронічну і при онкологічних захворюваннях, полегшувати симптоми епілепсії та ДЦП, депресії і посттравматичного розладу.

"Якщо наші результати екстраполювати на решту населення, вийде, що марихуана та її препарати здатні замінити багатомільярдний ринок ліків. Більше того, ця заміна вже відбувається", — пояснив один з авторів дослідження Джейкоб Віхіль.

Слід зазначити, що дане дослідження ефективності канабісу на основі суб'єктивних оцінок пацієнтів у таких масштабах проводиться вперше.

Нагадаємо, з 1 січня Каліфорнія стала найбільшим штатом США, де легалізували рекреаційне використання марихуани. Відтепер жителі штату, яким виповнився 21 рік, мають право купувати, транспортувати і споживати до однієї унції (28 грамів) марихуани або вирощувати вдома до шести рослин конопель.

Як повідомляв портал "Знай.иа", фармацевтичний ринок України заполонили фейкові та неякісні ліки.

"Знай.иа" писав, що дослідники Американської асоціації серця заявили, що регулярне заняття спортом та овочево-фруктова дієта допомагають знизити артеріальний тиск і скоротити прийом ліків від гіпертонії.