Закінчення опалювального сезону: як житимуть регіони, що найбільш постраждали від обстрілів

Володимир Кудрицький голова правління НЕК "Укренерго" повідомив українцям, що вирішувати, коли закінчувати опалювальний сезон в областях, які сильно постраждали від атак, будуть по-різному.

Кожен регіон буде розглядатися окремо, беручи до уваги всі особливості та проблеми, щоб перехід був якомога легшим та безпечнішим. Так вони хочуть переконатися, що всі мешканці цих місць залишаться у теплі, незалежно від складнощів, перед якими вони опинились.

"Коли опалювальний сезон закінчується за температури навколишнього середовища +12 або +14, то люди іноді догріваються електроприладами і це створює додаткове навантаження на енергосистему" - сказав Кудрицький.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Повинні з'явитися без повістки: на кого чекають у ТЦК з 1 квітня

На тлі посилення напруженості в країні та світі загалом Україна продовжує зміцнювати свої оборонні позиції та підвищувати готовність до можливих загроз. У нашому парламенті триває обговорення законопроекту про мобілізацію, який уже не те, що викликає інтерес, а, швидше, втомлює нескінченними правками.

Деякі зміни, внесені до тексту законопроекту, підлягають подальшому обговоренню та затвердженню на другому читанні, яке, як очікується, може відбутися до кінця березня.

Однак, доки нові правила не набудуть чинності, діють існуючі положення щодо військового обліку, встановлені законодавством про мобілізаційну підготовку та військовий обов'язок.

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Цікавий факт: інформація про час, який ракеті "Циркон" потрібна для досягнення українських міст, не відповідає дійсності. Після невдалої атаки на Київ з використанням ракети "Циркон" у мережі з'явилися розрахунки часу польоту, але вони далекі від реальності.

У розрахунках часто згадується швидкість "Циркону" - 9000 км/год, яка була отримана з джерел, що підтверджують гіперзвукові можливості ракети.

Однак ці дані відносяться до короткочасної швидкості, яка досягається під час пікірування до мети. На основному маршовому ділянці швидкість знижується до 5,5 Маха, що відповідає швидкості 5973 км/год на висоті 30 км.

Ракета "Циркон" / фото: скріншот Youtube

Євро на заміну долару: НБУ розглядає зміну курсу гривні

Рада, яка відповідає за оцінку фінансових та валютних ринків, запропонувала перевести українську валюту, гривню, на курсову прив'язку до євро. Вони це запропонували тому, що багато банківських операцій в Україні вже проводять у євро.

Якщо така тенденція збережеться, особливо з урахуванням прагнення України до євроінтеграції, це може призвести до обговорення заміни долара євро як основна валюта для курсової прив'язки гривні.

Однак, незважаючи на цю пропозицію, долар США досі залишається основною валютою для формування курсу гривні на валютному ринку України.

Євро, фото EPA/UPG

"Війни для бідних - не буде": із закону про мобілізацію прибрали скандальне виправлення

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки відхилив правки "щодо бронювання військовозобов'язаних, які отримують певну зарплату та сплачують податки". Йдеться про вже скандальні "35 000 грн" зарплати за строчку від мобілізації.

Про це стало відомо завдяки коментарю народного депутата від "Слуги народу", члена профільного комітету Ігоря Копитіна для одного з українських телеканалів.

Відомо, що обговорення відбулося 25 березня, як раніше повідомляв Юрій Здебський із оборонного комітету.

Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook