Колишній президент США Дональд Трамп висловив стурбованість можливим порятунком його президентського імунітету від кримінального переслідування.

У своєму повідомленні у соціальній мережі Truth Social він застеріг, що якщо його засудять, це може мати наслідки і для чинного президента Джо Байдена. За словами Трампа, якщо Верховний суд позбавить його імунітету, то такої ж долі не втече і Байден, адже його також можуть притягнути до відповідальності за "численні реальні злочини".

Джо Байден / фото: скріншот відео CNN Politics

Екс-президент аргументував свою позицію тим, що президентський імунітет не прописаний у Конституції США, а ґрунтується на рішенні Верховного суду, прийнятому після позову проти Річарда Ніксона.

Трамп упевнений, що без імунітету жоден президент не зможе ефективно виконувати свої обов'язки через постійну загрозу кримінального переслідування, що становитиме величезну небезпеку для країни. Він також зазначив, що президент не має можливості "керуватися страхом відплати", про який попереджали адвокати під час розгляду його справи.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Показати ще

Трамп. Фото: скриншот Youtube

Це повідомлення з'явилося напередодні історичних слухань у Верховному суді 25 квітня, коли розглядатиметься питання про імунітет президента від кримінального переслідування. Раніше суд ніколи не розглядав це питання, тому результат слухань матиме прецедентний характер.

Нагадаємо, "вони вбивають Україну": Стівен Кінг не зміг стриматися через складну ситуацію

Як повідомляв "Знай.uа", не тільки нам сміятися з мем: Трамп найняв помічницю, яка друкує йому тільки хороші новини

Знай.ua писав, що означає рішення Трампа "за день закінчити війну в Україні": і чому нам потрібно цього боятися