Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Деякі українці отримають одноразову матеріальну допомогу у розмірі 4000 гривень. Про це йдеться на офіційному сайті Полтавської обласної військової адміністрації.

У рамках Комплексної програми соціального захисту населення Полтавської області передбачено виплату разової адресної допомоги громадянам, які постраждали внаслідок трагедії на Чорнобильській АЕС.

Розмір допомоги – 4 тисячі гривень на людину. Отримати виплати зможуть дружини (або чоловіки) померлого громадянина, смерть якого пов'язана із Чорнобильською катастрофою. Також допомогу нададуть сім'ям, у складі яких є діти з інвалідністю, отриманими через наслідки аварії на Чорнобильській АЕС.

Гроші / фото: Pinterest

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам

В Україні додалася так звана "третя" платіжка за блакитне паливо. Платити доведеться за технічне обслуговування газових мереж багатоквартирних будинків. На facebook-сторінці "Газмережі" розповіли, що потрібно від побутових споживачів.

Побутові споживачі, які мешкають у багатоквартирних будинках, повинні укласти договір на технічне обслуговування будинку. Це обов'язкова процедура, яку не можна ігнорувати.

"Звернутися до балансоутримувача – керуючого багатоквартирним будинком, ОСББ або житлово-будівельного кооперативу, або уповноваженої особи за укладенням договору на ТО будинку, на підставі якого вони надалі триматимуть зв'язок з виконавцями робіт", - йдеться у повідомленні.

Газова плита. Фото: скрін youtube

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Українців попередили, що з 1 травня набувають чинності нові тарифи одразу на дві послуги – водопостачання та водовідведення.

Подорожчання торкнеться мешканців одного із найбільших міст Тернопільської області – Чорткова. Про це повідомили на офіційному сайті міськради.

Побутовим споживачам повідомили, що в місті з 1 травня починає діяти новий тариф на воду та каналізацію, який на 17% вищий від попереднього тарифу. Серед причин перерахунку вартості послуг – подорожчання електроенергії та зростання зарплат.

Тарифи на комуналку / фото: Freepik

Вийшов із дому – вже отримав штраф, навіть без машини: українцям розповіли, як не стати порушником на рівному місці

Сайт Pro Гроші дослідив, за які порушення та яку суму грошей доведеться заплатити українським пішоходам.

За останні місяці в судах значно частіше стали видавати протоколи у справах, що пішоходи перетинають проїжджу частину в недозволеному місці (не на пішохідному переході, тобто "зебрі"). Суди у Полтаві, Чернігові та Черкасах визнали пішоходів винними у цьому.

Такі випадки стають систематичнішими. Ймовірно, правоохоронці хочуть за допомогою цього скоротити загальну кількість ДТП.

Українці. Фото: скрін youtube

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Для всіх наших читачів, котрі втомилися від гороскопів, є нове пророцтво від відомого українського ясновидця. Практик проникнення Герман побачив перемогу України у кровопролитній війні.

За його словами, незабаром земля затремтить під ногами тих, хто розв'язав цю війну, а для нашої країни 2024 стане початком нової ери.

Про це стало відомо завдяки новому відео від YouTube-каналу "Український молитовник". історії, це буде час, коли творчість та інновації зплетуться з глибокими традиціями та культурним корінням.

ЗСУ. Фото Генштаб