Недавній матеріал у The Guardian кинув тінь на діяльність Nestlé, найбільшого у світі виробника споживчих товарів. Питання стосується їхнього дитячого харчування, яке особливо продається в бідних країнах.
Виявляється, Nestlé додає у продукти для країн із низьким рівнем доходу набагато більше цукру, ніж у продукти для багатих країн.
Наприклад, у каші, що продається в Таїланді та Ефіопії, міститься цілих 6 грамів цукру на порцію. У той час як у Великій Британії та Німеччині такої каші немає, бо там норми цукру суворіші.
На Філіппінах ситуація ще сумніша: у продуктах Nestlé там міститься шокуючий 7,3 грама цукру. Це набагато більше, ніж рекомендує Всесвітня організація охорони здоров'я.
Українцям блокують картки для соцвиплат: хто у зоні ризику
ПриватБанк звернувся з попередженням до власників карток: кого терміново чекають у відділенні
Ухилятися стане неможливо: мобілізація вийде на новий рівень
Відключення триватимуть до весни: де буде найгірша ситуація зі світлом
Наслідки для дітей
Експерти б'ють на сполох, стверджуючи, що такий рівень цукру може формувати у дітей перевагу до солодкого смаку. Це може стати стартом для проблем з ожирінням та хронічними захворюваннями у майбутньому.
Виправдання і критика
Nestlé, звичайно, знаходить виправдання для такої політики. Вони говорять про те, що пристосовуються до місцевих законів та інгредієнтів. Але критики швидко зауважують: якщо у Швейцарії, будинку-матері Nestlé, такої продукції немає, чому вона потрібна у бідних країнах?
Таким чином, у Nestlé є всі підстави задуматися про свої дії. З одного боку, вони говорять про те, що хочуть покращити якість життя через раціональне харчування.
З іншого – їх методи вселяють сумніви, особливо коли йдеться про здоров'я дітей у незаможних країнах.
Проте, варто нагадати, що Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) внесло швейцарську корпорацію Nestle до переліку міжнародних спонсорів війни.
Раніше ми писали про те, що перед "пасочними" днями в Україні змінилися ціни на цукор, сіль та борошно
Крім того, Знай.ua повідомляв, що Рошен і Мілка почекають: рецепт домашнього шоколаду, який полюблять і діти, і дорослі.