Недавній матеріал у The Guardian кинув тінь на діяльність Nestlé, найбільшого у світі виробника споживчих товарів. Питання стосується їхнього дитячого харчування, яке особливо продається в бідних країнах.

Виявляється, Nestlé додає у продукти для країн із низьким рівнем доходу набагато більше цукру, ніж у продукти для багатих країн.

Наприклад, у каші, що продається в Таїланді та Ефіопії, міститься цілих 6 грамів цукру на порцію. У той час як у Великій Британії та Німеччині такої каші немає, бо там норми цукру суворіші.

Продукція Nestlé, apostrophe

На Філіппінах ситуація ще сумніша: у продуктах Nestlé там міститься шокуючий 7,3 грама цукру. Це набагато більше, ніж рекомендує Всесвітня організація охорони здоров'я.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Наслідки для дітей

Експерти б'ють на сполох, стверджуючи, що такий рівень цукру може формувати у дітей перевагу до солодкого смаку. Це може стати стартом для проблем з ожирінням та хронічними захворюваннями у майбутньому.

Виправдання і критика

Nestlé, звичайно, знаходить виправдання для такої політики. Вони говорять про те, що пристосовуються до місцевих законів та інгредієнтів. Але критики швидко зауважують: якщо у Швейцарії, будинку-матері Nestlé, такої продукції немає, чому вона потрібна у бідних країнах?

Компанія Nestlé, фото ЕРА

Таким чином, у Nestlé є всі підстави задуматися про свої дії. З одного боку, вони говорять про те, що хочуть покращити якість життя через раціональне харчування.

З іншого – їх методи вселяють сумніви, особливо коли йдеться про здоров'я дітей у незаможних країнах.

Проте, варто нагадати, що Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) внесло швейцарську корпорацію Nestle до переліку міжнародних спонсорів війни.

Раніше ми писали про те, що перед "пасочними" днями в Україні змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

Крім того, Знай.ua повідомляв, що Рошен і Мілка почекають: рецепт домашнього шоколаду, який полюблять і діти, і дорослі.