Українцям показали нові правила відстрочення від мобілізації

Кабінет Міністрів розробляє механізм електронного бронювання співробітників через портал "Дія", який має удосконалити організацію та контроль за мобілізаційними процесами.

Ідея не нова, її обговорювали ще восени минулого року. Головною перевагою нововведення є відмова від традиційного паперового формату бронювання на користь електронного. Це не тільки заощаджує час та ресурси, а й робить процес більш прозорим та ефективним. У проекті постанови не передбачено суттєвих змін у концепції бронювання. Відстрочку може отримати лише половина працівників, та й тих, які критично важливі для виробництва.

Мобілізація, скріншот: YouTube

Пенсіонерам встановили нові виплати: хто перебиватиметься з хліба на воду, а кому можна і "пошикувати"

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Незважаючи на всі фінансові труднощі, уряд у 2024 році перерахував виплати українським пенсіонерам. Хтось почав отримувати на кілька сотень більше, а декому збільшили пенсії одразу на 4000 гривень. Про це свідчать дані ПФУ.

Цього року середня пенсія країною зросла з 5385 до 5743 гривень. Водночас із січня на 4037 гривень збільшились виплати у суддів на заслуженому відпочинку.

При цьому в Україні налічується близько 67,5 тисяч громадян, які в середньому отримують 1,4 тисяч гривень. Це особи, які не мають необхідного страхового стажу для оформлення пенсії. Також 283 тисячі українців отримують мінімальну пенсію – 2361 гривню.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Шолом перетвориться на дзвін": у пророцтві карпатського мольфара знайшли звістку про кінець війни

Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які чекають на хоч одну хорошу новину, є пізнавальна інформація з пророцтва одного з карпатських мольфарів. Деякі дослідники і сьогодні, через десятиліття, після залишених послань, знаходять у ці майже священні рядки пророцтво на майбутні дні.

Так, у словах мольфара із Карпат Миколи було виявлено пророцтво про закінчення війни на території України.

Про це стало відомо завдяки новому відео на YouTube-каналі "Український молитовник".

ЗСУ, скріншот: Youtube

На українців чекає ціновий стрибок: вартість сирів буде вам не по кишені

У березні 2024 р. спостерігалася невелика зміна у середній споживчій ціні на м'які жирні сири в Україні. Згідно з даними, опублікованими Державною службою статистики, ціни на цей вид сиру знизилися на 0,5%.

Якщо порівнювати з попереднім місяцем, то у лютому 2024 року середня ціна становила 185,9 грн за кілограм. У результаті у березні середня ціна становила 185,06 грн за кілограм.

Цікаво порівняти ці дані з тими, що були рік тому. У березні 2023 року ціна на м'які жирні сири була значно нижчою – 165,04 грн. за кілограм.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Польща хоче повернути українських чоловіків додому, Німеччина вигадала свої умови

Після повідомлень, що українські військовозобов'язані чоловіки за межами своєї країни не зможуть отримати документи, з'явилася ще одна новина про "справедливість". Польський міністр оборони Владислав Косиняк-Камиш заявив, що Польща готова допомогти Україні у поверненні на батьківщину військовозобов'язаних чоловіків для участі у війні проти росії.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Reuters.

Український уряд у середу оголосив про нові правила, згідно з якими паспорти для чоловіків призовного віку можуть видаватися лише всередині країни, а не в іноземних дипломатичних представництвах.

Українські чоловіки у Польщі, скріншот: Telegram