На Великдень, який у 2024 році випадає на 5 травня, є звичаї влаштовувати "битви крашанками".

Люди вважають, що тому, хто переможе в яєчному бою, буде супроводжувати успіх. Бо вийти тріумфатором у цьому поєдинку: Ми з радістю вам розповімо, адже будь-який бій вимагає стратегії, навіть яєчний.

Писанка

1. Вибір яйця

Потрібно уважно оглянути яйце. Воно має бути абсолютно цілим, без тріщин. Іноді варені та фарбовані яйця тріскаються зовсім трохи, і цих тріщин майже не видно, але у великодній битві вони можуть обернутися поразкою. Тому вибирайте яйця не блідих кольорів, адже на синьому або червоному простіше розглянути тріщини.

2. Бежеві яйця

Білі яйця мають тоншу шкаралупу. Але на них краще лягає фарба. Тому краще взяти коричневі яйця і пофарбувати їх цибулею або іншим темним барвником. Ну, або надіти наклейку.

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

3. Захоплення яйця

Зверніть увагу на хват яйця. Воно має бути повністю заховано у долоні, кінчик варто охопити вказівним та великим пальцями.

Яйця на Великдень, фото: скріншот з відео

4. Гострий кінець

На тупому кінці курячого яйця є повітряний мішечок. Це найвразливіше місце. Тому бити треба гострим кінцем яйця. І коли вибираєте яйце, беріть із найгострішим кінчиком.

5. Не нападайте першим

Ризик розбити яйце у ​​атакуючого вище, як свідчить практика. Якщо ж довелося завдати удару, бийте по дотичній: цільтеся не у верхівку яйця, а кілька вбік. Це збільшить шанси на те, що трісне яйце опонента, а не ваше.

Звичайно, є зовсім нечесний спосіб виграти битву. Сире яйце можна покласти у морозильник на 30-40 хвилин. Так воно сильно замерзне і стане дуже міцним.

Хочемо відзначити, що все-таки на світле свято Великодня важлива не перемога в яєчному бою, а щастя від воскресіння Христа.

Битва яйцями на Великдень, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що Страсна п'ятниця-2024: коли випадає, які обряди потрібно зробити і чи можна пекти паски.

Раніше ми повідомляли про перенесення церковних свят, чи змінилася дата Вознесіння Господнього: традиції та заборони важливого дня.