Спільне дослідження аналітиків VoxUkraine з компанією Artellence показало, які новинні медіа найбільше читають українці у Фейсбуці.

У ході дослідження було проаналізовано дописи на 52 сторінках ЗМІ з листопада 2018 по березень 2019 включно, щоб з’ясувати, які з них лідирують за кількістю підписників, вподобань, активністю аудиторії, кількістю ботів тощо.

Виявилося, що українці найчастіше у Фейсбук читають сторінки Знай.ua, Politeka та Новости украины и мира. На 4 місці у топ-10 найпопулярніших сторінок — "канал RT".

“Крім великої кількості підписників, рупор російської пропаганди також згенерував найбільшу кількість постів (2846) за аналізований період. Втім, лише 14 % з них є текстовими, тобто значущими відповідно до описаної методології дослідження”, — пише VoxUkraine.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Фб-сторінка газети «Сегодня» має найбільший серед розглянутих 52 сторінок відсоток українських профілів від загальної кількості вподобачів сторінки – 97 %. Частка українців для Обозреватель та УНІАН становить 70 %, а у Кореспондента – 64 %. Аудиторія RT, «Комсомольская правда», «Аргументы и факты» – переважно неукраїнська. Тим не менш, ці сторінки є помітними в українському сегменті ФБ.

Варто відзначити, що наша сторінка налічує 2 700 000 дописників та постійно зростає, так як майже 3 мільйони людей вірять нашому виданню і бажають дізнаватися новини тільки зі сторінки Знай.uа.

Як повідомляв Знай.uа, зустріч Зеленського з Путіним: розкрито ймовірний сценарій.

Знай.uа писав, Зеленський зміг витягнути 15 моряків з пазурів Путіна, Україна завмерла в очікуванні.