Дані Державної служби статистики України свідчать, що у вересні 2018 року в нашій країні було зареєстровано 287,1 тис. безробітних, що більш ніж на 24% менше рівня січня поточного року.

Зрештою, якщо порівняти даний показник з чисельністю працездатного населення – отримаємо 1,1% проти 1,4% у січні 2018-го. Про це пише портал "Політека".

заробітчани

Найбільше за дев'ять місяців цього року знизилося безробіття серед сільського населення: з 181,5 тис. людей до 111,5 тис. людей (на 38,6%). Серед міського населення – з 197,4 тис. людей до 175,6 тис. людей або на 11%.

У порівнянні з ЄС, де безробіття становить до 8%, наші 1,1% виглядають як робочий рай. Правда, є ще дані по безробіттю на підставі методології Міжнародної організації праці.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще

заробітчанка

Згідно з цією шкалою оцінок, рівень безробіття у нас становить 9,5% (дані 2017-го року) або 1,7 млн. людей. Але оцінка МОП здійснюється по групі працездатного населення у віковому діапазоні від 15 до 70 років.

Для ЄС цей діапазон цілком об'єктивний, але явно не для України. По-перше, у нас не прийнято, щоб діти працювали. По-друге, тривалість життя і стан здоров'я різко скорочують кількість трудівників після 60-ти років.

заробітчани

Статистика, хоч і продажна "дівка" імперіалізму, як казали класики, але навіть в Україні, де більша частина економіки як айсберг перебуває поза зоною видимості, може наводити на певні міркування. І вони призводять до невтішного висновку – велика частина не те, що чиновників, але й критикуючих їх експертів, не цілком усвідомлює, що складено пазл нашого успіху і хто вкрав пару відсутніх "елементів", без яких загальна картина буде виглядати як напис магазину «Меблі», коли кожна буква написана на одному вікні, при цьому перше вікно відкрито…

Раніше наші чиновники втішали українців "Молдавією". І мова не про марку молдавського вина. Просто молдавани дійсно жили гірше, ніж ми. Зараз в ролі європейської "Молдавії" виступила Україна. Втішає лише те, що у нас хороші пісні. Але в плані зарплат - саме дно. Середня щомісячна зарплата в Україні становить 320 дол. США, в той час як в Молдові - 375 дол., В Білорусі - 400, в РФ - 570, Румунії - 580, Угорщині - 690, Словаччині - 805, Польщі - 830, Чехії - 930.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці можуть влаштуватися на роботу в Польщі на основі кілька простих правил, які діють навіть для громадян ЄС.

Варто нагадати, що фінансові експерти постійно складають різноманітні рейтинги, на які українці дивляться з сильним почуттям розпачу. Так, нещодавно з'явилися результати нового дослідження експертів з HSBC Expat Explorer survey щодо найвищих зарплат по світу.

Нагадаємо, українці більше не вигідні: Польща знайшла робочу силу подешевше.

Як повідомляв Знай.uа опубліковано рейтинг найкращих країн для роботи.

Знай.uа писав, наші в Європі: поляки затримали український "п'яний автобус" з натовпом заробітчан.