Україну накриє похолодання та дощі: прогноз погоди на тиждень

Схоже, що погода в Україні наступного тижня справді принесе зміни для українців, зокрема зниження температури повітря порівняно з теплими днями на початку квітня.

Зменшення температури з +23°С, а місцями з +28°С до +16°С і +21°С, а деяких регіонах навіть до +11°С, +16°С, безсумнівно, відчуватиметься.

Як повідомляють синоптики, це зниження температури через те, що тепер до нас дут почнуть вітри з Північного Заходу. Зазвичай такі вітри бувають прохолоднішими, тому температура трохи впаде.

Погода в Україні, фото: Facebook

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

В Україні активно працюють над покращенням системи соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. Однією з важливих змін стане облік документів про склад сім'ї під час нарахування виплат цієї категорії громадян.

Українцям, яким довелося залишити свої будинки через військові дії, тепер нададуть можливість отримувати виплати в повному обсязі, навіть якщо члени їхньої родини не проживають разом із ними на контрольованих територіях.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Люди повинні отримувати належні їм виплати ВПО, навіть якщо члени їхніх сімей не проживають разом із ними на підконтрольній території", – сказала віце-прем'єр Ірина Верещук.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман з доставки газу

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою часткою відповідальності стежать за своїми платіжками, є дуже важлива інформація. Так, у соціальних мережах активно поширюється фейк про нібито "скасування плати за доставку газу".

Українців закликають бути дуже уважними, і не вірити у повідомлення шахраїв.

В інтернеті дуже часто з'являється фейкова інформація, яку деякі українці сприймають за правду.

Газова плита. Фото: скрін youtube

Монети, які НБУ вивів із обігу, із задоволенням заберуть колекціонери: скільки можна заробити

Монета номіналом дві копійки вже давно перестала бути платіжним засобом в Україні. НБУ оголосив про її виведення з обігу ще 2019 року. Однак, такі копійки можуть зацікавити колекціонерів. Про це повідомляється на спеціалізованому ресурсі "Монети-ягідки".

Рідкісні українські монети можуть принести своїм власникам різні суми. Все залежить від різновиду, а також стану копійки.

Так, монета номіналом 2 копійки 1994 року різновиду 2(10 к.)АА може бути продана за ціною від 4500 гривень. Дізнатися про цінну копійку не складно - вона має широкий кат аверса. Таку особливість монета отримала через те, що при карбуванні використовувався штемпель чи 10 копійок 1994 року. Серед нумізматів цей різновид називають "переплутанням".

Монети НБУ, скріншот: YouTube

Відкладайте на чорний день – він скоро настане: платіжка за світло може зрости на 600 гривень

Після нового підвищення тарифів на електроенергію суми у платіжках українців можуть збільшитись у середньому на 350-600 гривень. Про це розповів засновник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у своєму телеграмі.

Голова Комітету Верховної Ради з енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус нещодавно заявив, що парламент шукає можливості залучення ресурсів для відновлення енергосистеми. При цьому не йдеться про підвищення тарифів для населення до ринкового рівня.

Олег Попенко прокоментував заяву чиновника та пояснив, що це фактично анонс того, що тарифи для українців таки підвищать, але приблизно до рівня 3,5 гривні за кВт.

Платіжки за комунальні послуги