На Волині у маленькому куточку землі Старовиживщини священик Володимир Улян вирішив взяти будівництво храму у свої руки – буквально. Він та його команда, разом із небайдужою громадою, вирішили використати багатство місцевих лісів – чорниці, як спосіб зібрати кошти на цей великий проект.

Навіщо просто просити про пожертвування, коли можна запропонувати щось натомість? Отець Володимир згадав про фандрайзинг, який вивчав в Українській соціальній академії, і вирішив спробувати щось нове.

Священик продає чорничне варення / фото: скріншот Youtube

Так народилася ідея чорничного варення.

На етикетці кожної баночки варення – майбутній храм, як символ майбутнього, який буде місцем молитви та спілкування. З цією ідеєю чорниця стала ще смачнішою, і навіть якщо ви не любитель ягідного варення, ця ідея робить його особливим.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Кошти, що зібрані від продажу варення, допомогли купити матеріали для фундаменту. Часи змінилися, і багато благодійників через війну не можуть підтримати будівництво храмів, тому місцева громада вирішила взяти ініціативу до своїх рук.

Кожен вкладає у цю справу, як може. Хтось збирає чорницю, хтось платить за неї, хтось допомагає упакувати варення. Дружина священика, Юлія, бере участь у процесі, консервуючи баночки зі старовинними смаколиками.

За день вони примудряються закрутити близько 300 банок і щоразу це весело проведений час у колі однодумців.

Крім того, Знай.ua повідомляв, у єрні благодатні землі: у пророцтві священика Миколи виявили натяк на перемогу України

Раніше нам стало відомо про те, що для Бога немає загиблих: як правильно молитися за зниклих безвісти