Техніка агентства NASA, поміщена на великій повітряній кулі, зуміла зняти рідкісне явище природи - сріблясті хмари, які також мають другу назву - "мезосферні".

Кулю було запущено спеціально заради того, щоб вивчити дане явище. Як повідомляють іноземні ЗМІ, місія агентства, що займається вивченням космосу, названа РМС Turbo та пройшла в липні і тривала п'ять днів. Протягом цього часу куля від Швеції пропливла над Антарктидою в Канаду, перебуваючи на висоті 80 кілометрів.

Унікальні хмари мають космічне походження. До їх складу входять залишки кристалів льоду з маленьких метеорів, які потрапляють в атмосферу Землі. Крім їх походження і чарівності, вони цікаві тим, що на них впливають гравітаційні хвилі, які відіграють велику роль у передачі енергії з нижньої тропосфери у вищу мезосферу.

Хоча дослідники знають, як створюються і змінюються гравітаційні хвилі, вони раніше не мали можливості детально це продемонструвати. "У перший раз ми зуміли візуалізувати потік енергії гравітаційних хвиль", - повідомив один з учених Дейв Фрітс. "На великій висоті нам вдалося побачити, як гравітаційні хвилі розбиваються, немов хвилі океану".

Популярні новини зараз

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Нагадаємо, раніше стало відомо, що під Липецьком чоловік виявив НЛО, який зміг пробити Місяць. Даний факт був зафіксований оцевидцем на відео. Як зазначають фахівці в галузі фотографії, якість не дає точно визначити, що це було.

Також Знай.UA розповідав про 7 відомих вчених, які з дитинства мали дивний характер. Як зазначається, точність у пізнаннях у них межувала з певною неуважністю в повсякденному житті.

Крім цього, Знай.UA розповідав про те, що вчений оцінив ймовірність кінця світу. Так, український вчений надав дані, згідно з якими раніше Нібіру до Землі добереться астероїд Апофіз, який варто чекати досить скоро за мірками Всесвіту.