Одним із найбільш популярних напоїв осіннього сезону окрім традиційного глінтвейну вважається яблучний сидр. І якщо прикласти зовсім трішки зусиль, то можна приготувати його на своїй кухні значно смачніше, ніж ви коли-небудь куштували.
Головне не забувайте: пити його краще із винних келихів, тому що саме вони повністю можуть розкрити аромат – так само, як це буває при дегустації міцного алкоголю.
Інгредієнти:
5 кг яблук,
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
750 г цукру.
Рецепт приготування:
Очистіть яблука від хвостиків та насіння, прокрутіть через м'ясорубку разом зі шкіркою, а потім додайте цукор і перемішайте до утворення пюре. Все це викладіть у стерилізовані банки, зав'яжіть зверху бавовняними серветками і поставте у темне місце на чотири дні, періодично потрібно помішувати масу, щоб не утворювалися грудочки.
Коли помітите ознаки бродіння (піну та характерний кислуватий запах), потрібно віджати сік і перелити його і чисту банку, а на горлечко поставити медичну рукавичку. Так потрібно зберігати ще 50 днів, коли рідина стане світлою, а на дні з'явиться осад, процідіть сидр.
Закрийте щільно пробкою, тримайте у темному місці ще 90 днів. Якщо витримки вистачить, то зможете побалувати гостей смачним сезонним напоєм. Вони точно оцінять ваші старання.
Дивіться: яблучний сидр в домашніх умовах