Одним із найбільш популярних напоїв осіннього сезону окрім традиційного глінтвейну вважається яблучний сидр. І якщо прикласти зовсім трішки зусиль, то можна приготувати його на своїй кухні значно смачніше, ніж ви коли-небудь куштували.

Головне не забувайте: пити його краще із винних келихів, тому що саме вони повністю можуть розкрити аромат – так само, як це буває при дегустації міцного алкоголю.

Інгредієнти:

5 кг яблук,

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

750 г цукру.

Рецепт приготування:

Очистіть яблука від хвостиків та насіння, прокрутіть через м'ясорубку разом зі шкіркою, а потім додайте цукор і перемішайте до утворення пюре. Все це викладіть у стерилізовані банки, зав'яжіть зверху бавовняними серветками і поставте у темне місце на чотири дні, періодично потрібно помішувати масу, щоб не утворювалися грудочки.

Коли помітите ознаки бродіння (піну та характерний кислуватий запах), потрібно віджати сік і перелити його і чисту банку, а на горлечко поставити медичну рукавичку. Так потрібно зберігати ще 50 днів, коли рідина стане світлою, а на дні з'явиться осад, процідіть сидр.

Закрийте щільно пробкою, тримайте у темному місці ще 90 днів. Якщо витримки вистачить, то зможете побалувати гостей смачним сезонним напоєм. Вони точно оцінять ваші старання.

Дивіться: яблучний сидр в домашніх умовах

Як повідомляв портал "Знай.ua", з'явився найпростіший рецепт домашнього глінтвейну.