Вершкове масло відіграє важливу роль у кулінарії.

Воно не лише надає стравам смаку й текстури, а й впливає на кінцевий результат приготування, пише RealSimple.

Вершкове масло та борошно / фото: Pixabay

Основні види масла та їх застосування:

  • Несолоне масло – класичний варіант для випічки, адже його чистий смак не змінює баланс інгредієнтів.
  • Солоне масло – чудово підходить для бутербродів та приготування страв, але може впливати на смак випічки.
  • Освітлене масло – очищене від молочних домішок, має високу температуру димлення, тому ідеальне для смаження.
  • Органічне масло – виготовлене без використання хімікатів і пестицидів, популярне серед прихильників здорового харчування.
  • Збите масло – завдяки додаванню повітря має легку текстуру, проте не підходить для термічної обробки.
  • Європейське масло – містить більше молочного жиру, що робить випічку ніжною й пластівчастою.
  • Масло на рослинній основі – альтернатива для веганів та людей з непереносимістю лактози, виготовляється з рослинних олій.
  • Світле масло – містить менше жиру та калорій, тому підходить для тих, хто слідкує за харчуванням.

Обирайте масло відповідно до своїх кулінарних потреб та смакових уподобань!

Популярні новини зараз

Проблеми з доларами: в НБУ попередили банки та українців, будьте уважні під час обміну валют

Перерахунок пенсій з 1 березня: хто отримуватиме на 1000 грн більше

Обіцяну індексацію пенсій майже не відчуєте: підвищення вистачить хіба що на хліб і пачку крупи

За кермо більше не пустять: частині водіїв необхідно терміново оновити документи - кого стосується

Показати ще

Вершкове масло, скріншот: YouTube

Раніше ми повідомляли, 10 секретів ідеальних млинців: як приготувати смачні та пишні частування на Масляницю-2025?

Масляна-2025 - це не тільки млинці: оригінальний рецепт курячих рулетиків із сиром та зеленню - більш детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, пампушки на швидку руку: смачний рецепт із мінімуму продуктів.