Невід'ємними атрибутами осені традиційно вважалися цікаві книги, приємні бесіди та зігріваючі напої.
От тільки якщо чаю вам більше не хочеться, а тут ще й гості збираються навідатися, то можна приготувати дещо смачніше – наприклад, глінтвейн.
Вам знадобиться:
1 пляшка червоного вина
У це неможливо повірити: вчені розшифрували останнє пророцтво Ванги на 2026 рік
Нові тарифи на світло, газ та іншу комуналку: платіжки зростуть на 5000 грн
Пенсіонерів залишать без індексації: кому не світить підвищення виплат
ПФУ ходитиме з перевірками по домівках: за що можуть скасувати субсидію
60 г цукру
1 паличка кориці
тертий мускатний горіх
1 апельсин
1 сухий лавровий лист
гвоздика
Рецепт приготування:
Залийте водою гвоздику та мускатний горіх, розігрівайте на слабкому вогні, а потім поступово збільшуйте температуру, поки не закирить. Потім одразу знімайте кришку і дайте настоятися до 10 хвилин.
Як тільки суміш охолоне, залийте у ємність вино, додайте цукор і поставте на вогонь. Поріжте на кілька частинок апельсин і покладіть у кастрюлю. Варіть на середньому вогні, і тільки під кінець досипайте спеції. Дайте покипіти хвилини 2-3 і можете вимикати плиту.
Все, виявляється, дуже просто, ваш осінній напій готовий!
Дивіться: як приготувати глінтвейн вдома