Любителі солоденького знають, що з-поміж усіх десертів чи не найсмачнішою вважається італійська панакота. Але якщо не має ні настрою, ні бажання йти до кафе, то нічого не завадить приготувати його на власній кухні.

Більш того, ви обійдетеся мінімальним набором інгредієнтів і не витратите зайвого часу.

Цікаво, що вперше панакоту створили за зразком сучасного крем-брюле, але насправді класичний варіант за смаком нагадує запечені вершки, а на її батьківщині, в Італії, додавали ваніль для кращого аромату, часто подавали до столу разом із червоним вином, повідомляє Clutch.

Але домашній варіант вийшов більш економнішим, як можете переконатися самі.

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Вам знадобиться:

1,5 літра (25% жирності)

0,5 склянки цукру

100 мл молока

1 стручок натуральної ванілі

10 г желатину

Рецепт приготування:

Розчиніть желатин у воді, почекайте, доки набрякне. Налийте в окрему ємність вершки, засипте цукор і ретельно все перемішайте. Потім додайте стручок ванілі, поставте суміш на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Як тільки вершки почали підніматися – вимикайте плиту.

Зачекайте до 10 хвилин, поки маса не натягнеться ваніллю, а потім можете діставати її. Дайте охолонути ще хвилин 15, потім треба віджати желатин, долити молока і трохи підігріти, після чого поєднати з ванільними вершками.

Все ретельно змішайте та розлийте по формах. Поставте на півдня у холодильник, а перед подачею помістіть форму на кілька секунд у гарячу воду. Викладіть у десертниці і солодкий вечір гарантовано. Нехай смакує!

Дивіться: як готувати панакоту вдома

Як повідомляв портал "Знай.ua", медики оприлюднили список продуктів, які позитивно впливають на серцево-судинну систему.