Любителі солоденького знають, що з-поміж усіх десертів чи не найсмачнішою вважається італійська панакота. Але якщо не має ні настрою, ні бажання йти до кафе, то нічого не завадить приготувати його на власній кухні.
Більш того, ви обійдетеся мінімальним набором інгредієнтів і не витратите зайвого часу.
Цікаво, що вперше панакоту створили за зразком сучасного крем-брюле, але насправді класичний варіант за смаком нагадує запечені вершки, а на її батьківщині, в Італії, додавали ваніль для кращого аромату, часто подавали до столу разом із червоним вином, повідомляє Clutch.
Але домашній варіант вийшов більш економнішим, як можете переконатися самі.
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Вам знадобиться:
1,5 літра (25% жирності)
0,5 склянки цукру
100 мл молока
1 стручок натуральної ванілі
10 г желатину
Рецепт приготування:
Розчиніть желатин у воді, почекайте, доки набрякне. Налийте в окрему ємність вершки, засипте цукор і ретельно все перемішайте. Потім додайте стручок ванілі, поставте суміш на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Як тільки вершки почали підніматися – вимикайте плиту.
Зачекайте до 10 хвилин, поки маса не натягнеться ваніллю, а потім можете діставати її. Дайте охолонути ще хвилин 15, потім треба віджати желатин, долити молока і трохи підігріти, після чого поєднати з ванільними вершками.
Все ретельно змішайте та розлийте по формах. Поставте на півдня у холодильник, а перед подачею помістіть форму на кілька секунд у гарячу воду. Викладіть у десертниці і солодкий вечір гарантовано. Нехай смакує!
Дивіться: як готувати панакоту вдома