Для тих, хто дбає про фігуру та здоров'я, дієтологи порадили смачну страву – хумус, яку приготувати вдома не складе великих зусиль, а смак вас приємно здивує. Цю страву можна вживати і як гарнір, і як закуску.
Хумус, також відомий під назвами нут, нохат - страва родом із Близького Сходу. Це закуска із нутового пюре з додаванням оливкової олії, різних овочів та спецій. Традиційно подається з лавашем, питою, хлібом чи кукурудзяними чіпсами, пише Сlutch.
Готують гумус із нуту – це бобові. Нут споживають уже понад 7 500 років.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Вживаючи в їжу нут або турецький горох, ти забезпечиш організм всіма необхідними вітамінами, так як він містить понад вісімдесят поживних речовин. Цей продукт також насичує будь-яку страву знежиреним і при цьому дуже високоякісним білком.
Для приготування цієї корисної з розрахунку на одну порцію страви вам знадобиться :
-10 г нуту
-1 зубчик часнику
-1/4 чашки оливкової олії
-2 столові ложки свіжого лимонного соку
-2 столові ложки тахіні (паста з насіння кунжуту, за бажанням)
-1 чайна ложка меленого кмину
-сіль
1/4 чайної ложки паприки
Спосіб приготування:
Попередньо відварений нут потрібно подрібнити у блендері з часником, соком лимона, тахіні, кмином та сіллю.
Додаємо 1-2 столові ложки води, або більше, щоб отримати потрібну консистенцію.
Висипаємо суміш в миску, щедро поливаємо оливковою олією та посипаємо паприкою. Також можна додати подрібнені томати та базилік, болгарський перець, гриби, оливки та ін.. В залежності від добавок, ви отримаєте різні смаки.
Дивіться, як правильно варити нут
Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", італійська кухня може врятувати ваше життя.