У наближенні Великого Посту всі ми намагаємося пригадати страви, які не тільки дозволено їсти у цей період, а ще смачно скуштувати.
Кращим варіантом, особливо для веганів, вважаються дієтичні вафлі, повідомляє Clutch. Молока і яєць сюди додавати не потрібно, тому і калорій у них значно менше, і принципам своїм не зрадите.
Вам знадобиться:
2 склянки борошна
Жінки на заводи, чоловіки – в окопи: ветеран закликав масштабувати мобілізацію
Довші канікули та вечірні зміни: як зміниться навчання в школах через відключення світла
Школярам скасували традиційні іспити: як проходитиме вступна кампанія
Нова система навчання: учням додали ще один рік у школі
2/3 склянки цукру
1/2 ч. Ложки куркуми (не обов'язково)
1 пакетик ванільного цукру
дрібка солі
100 мл рослинного масла
350 мл води 1/3 ч. Ложки соди гашеного
Рецепт приготування:
Потрібно змішати борошно, сіль, цукор, куркуму, масло і ванільний цукор, а потім все це перетерти до крихти. Залийте водою і ще раз ретельно перемішайте, можете скористатися як ложкою, так і міксером, не має значення. Головне, аби утворилася однорідна маса, схожа на сметану.
Згодом погасіть лимонним соком, або оцтом соду, долийте в тісто і перемішайте. Змастість добре маслом вафельницю і розігрійте її, наливши ложку тіста всередину і закривши на 10 хвилин.
Періодично додавайте по повній ложці масла, аби не пригорало. Зверніть із готових млинців трубочки (краще під кутом), а начинку для вафель можете обрати на свій смак.
Дивіться: як готувати веганські вафлі