У наближенні Великого Посту всі ми намагаємося пригадати страви, які не тільки дозволено їсти у цей період, а ще смачно скуштувати.
Кращим варіантом, особливо для веганів, вважаються дієтичні вафлі, повідомляє Clutch. Молока і яєць сюди додавати не потрібно, тому і калорій у них значно менше, і принципам своїм не зрадите.
Вам знадобиться:
2 склянки борошна
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
2/3 склянки цукру
1/2 ч. Ложки куркуми (не обов'язково)
1 пакетик ванільного цукру
дрібка солі
100 мл рослинного масла
350 мл води 1/3 ч. Ложки соди гашеного
Рецепт приготування:
Потрібно змішати борошно, сіль, цукор, куркуму, масло і ванільний цукор, а потім все це перетерти до крихти. Залийте водою і ще раз ретельно перемішайте, можете скористатися як ложкою, так і міксером, не має значення. Головне, аби утворилася однорідна маса, схожа на сметану.
Згодом погасіть лимонним соком, або оцтом соду, долийте в тісто і перемішайте. Змастість добре маслом вафельницю і розігрійте її, наливши ложку тіста всередину і закривши на 10 хвилин.
Періодично додавайте по повній ложці масла, аби не пригорало. Зверніть із готових млинців трубочки (краще під кутом), а начинку для вафель можете обрати на свій смак.
Дивіться: як готувати веганські вафлі