Як запекти скумбрію? Як приготувати цю рибу правильно, щоб вона зберегла свою соковитість і придбала незвичайний смак і аромат? Пропонуємо вашій увазі оригінальний рецепт приготування скумбрії з овочевим гарніром.

Запечена на грилі скумбрія з овочами

Інгредієнти на 1 порцію:

Філе скумбрії — 150 г
Овочі (цукіні, помідори, перець) — 150 г
Часник — 2 зубчики
Розмарин — 1 гілочка
Чебрець — 1 гілочка
Оливкова олія — 2 ст. л.
Сіль, перець — за смаком
Лимон — для подачі
Чебрець — для прикраси

Популярні новини зараз

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

Рецепт приготування:

1. Окремо замаринувати рибне філе і нарізані скибочками овочі в суміші розмарину, чебрецю, подрібненого часнику, оливкової олії та спецій. Дати постояти протягом 15 хвилин при кімнатній температурі.

2. Обсмажити скумбрію і скибочки овочів на розігрітому грилі або сковороді гриль.

3. Подавати блюдо гарячим, окропивши його лимонним соком і прикрасивши гілочкою чебрецю.

Скумбрія - це жирний сорт морської риби, яка містить безліч корисних вітамінів, мінералів і жирних омега кислот. Філе цієї риби досить ніжне і м'яке. Крім усього іншого, воно дуже смачне і високо цінується всіма кулінарами світу. Цю рибу варто купувати в свіжемороженому або свіжому вигляді, в цьому випадку вона не втрачає своїх цінних якостей.

З скумбрії готують різноманітні страви: супи, смажать, печуть в духовій шафі і на грилі, засолюють, маринують і коптять. Крім того, що ця риба просто смачна, вона ще й корисна для здоров'я завдяки великому вмісту жирів і інших корисних речовин.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", хвороботворні мікроби, на жаль, підстерігають нас всюди, провокуючи серйозні недуги. Якщо ми дотримуємося особистих гігієни і всюди носимо з собою антибактеріальні серветки і спреї, щоб протерти руки, це не гарантія того, що шкідливі мікроорганізми не потраплять в наш організм. Адже вони живуть також в багатьох продуктах. Фахівці склали список найбільш небезпечних продуктів харчування, від вживання яких нас чекає чимало неприємних сюрпризів.

Серед продуктів, які можуть спровокувати інтоксикацію і алергію є, свіжі овочі, крупи, яйця, а також м'ясо і морепродукти.