Італійський хліб останнім часом став доволі популярним в Україні. Його можна зустріти не тільки на полицях у магазинах, а й у кафе: цікава альтернатива хот-догу чи шаурмі. А цінителі знають, що чіабатта ще й смачна.

Проте ви легко можете приготувати таку випічку із хрумкою скоринкою на власній кухні.

Інгредієнти для тіста:

Борошно пшеничне 3,5 склянки

Популярні новини зараз

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Пенсіонери також отримають свою "тисячу" на карту: кому адресовано надбавку

Показати ще

Борошно цільнозернове 0,5 склянки

Сіль 1,5 ч.ложки

Дріжджі 1 ч.ложка

Вода 2 склянки

Для випікання:

Олія 1 ст.ложка

Кукурудзяна крупа

Рецепт приготування чіабатти:

Насипте у миску пшеничне та цільнозернове борошно, додайте сіль, дріжджі і залийте все водою. Розмішуйте ложкою, поки тісно не буде однорідним – не більше 5 хвилин.

Обов'язково накрийте миску харчовою фольгою і дайте настоятися 18 годин при кімнатній температурі, але слідкуйте, щоб не було спекотно: це тільки зашкодить.

За цей час ви можете один раз опустити ложку у тісто, щоб перевірити його консистенцію.

Коли тісто підійшло, змастіть папір для випічки олією, щедро посипте кукурудзяною кашею.

Викладіть тісно на поверхню, але у жодному разі не мішайте, просто зробіть паляницю, зверху притрусіть борошном, накрийте змоченим у воді рушником і залиште ще на 2 години.

Випікати 35 -45 хвилин при температурі до 220 градусів.

Дивіться: рецепт домашньої чіабатти

Як повідомляв портал "Знай.ua", опублікований найпростіший рецепт котлет для моделей на ваганів.