Італійський хліб останнім часом став доволі популярним в Україні. Його можна зустріти не тільки на полицях у магазинах, а й у кафе: цікава альтернатива хот-догу чи шаурмі. А цінителі знають, що чіабатта ще й смачна.
Проте ви легко можете приготувати таку випічку із хрумкою скоринкою на власній кухні.
Інгредієнти для тіста:
Борошно пшеничне 3,5 склянки
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Пенсіонери також отримають свою "тисячу" на карту: кому адресовано надбавку
Борошно цільнозернове 0,5 склянки
Сіль 1,5 ч.ложки
Дріжджі 1 ч.ложка
Вода 2 склянки
Для випікання:
Олія 1 ст.ложка
Кукурудзяна крупа
Рецепт приготування чіабатти:
Насипте у миску пшеничне та цільнозернове борошно, додайте сіль, дріжджі і залийте все водою. Розмішуйте ложкою, поки тісно не буде однорідним – не більше 5 хвилин.
Обов'язково накрийте миску харчовою фольгою і дайте настоятися 18 годин при кімнатній температурі, але слідкуйте, щоб не було спекотно: це тільки зашкодить.
За цей час ви можете один раз опустити ложку у тісто, щоб перевірити його консистенцію.
Коли тісто підійшло, змастіть папір для випічки олією, щедро посипте кукурудзяною кашею.
Викладіть тісно на поверхню, але у жодному разі не мішайте, просто зробіть паляницю, зверху притрусіть борошном, накрийте змоченим у воді рушником і залиште ще на 2 години.
Випікати 35 -45 хвилин при температурі до 220 градусів.
Дивіться: рецепт домашньої чіабатти