Те, що картопляні чіпси – не кращий варіант для перекусу, знають всі. Але що робити, якщо їх смак до вподоби? Дієтологи запевняють: альтернативою можуть стати снеки з інших продуктів, і це не тільки фрукти, а й овочі.
Наприклад, гарбуз. Страви з нього не тільки корисні, але й смачні, якщо їх правильно приготувати, повідомляє Clutch.
Головна перевага таких чіпсів – відсутність барвників та спеціальних ароматизаторів, пересмаженого масла (прямого шляху до онкологічних захворювань, тому що вважається джерелом канцерогенів).
Вам знадобиться:
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
гарбуз
тертий твердий сир
оливкова олія
морська сіль
Рецепт приготування:
Розігрійте духовку до 190 градусів. Налийте у велику каструлю води і доведіть до кипіння. Наріжте на тонкі скибочки м'яку частину гарбуза, киньте їх у киплячу воду і нехай варяться на зменшеному вогні до двох хвилин.
Потім злийте зайву рідину, промийте гарбуз проточною холодною водою і витріть паперовим рушником. Застеліть на деко спеціальний папір для запікання, гарбузові скибочки викладіть на нього рівним тонким шаром, намагайтеся не робити великих відступів між ними.
Полийте все оливковою олією, додайте сіль, перець за смаком, зверху посипте натертим сиром. Ставте у духовку і запікайте не більше 15-20 хвилин. Зачекайте, поки охолоне і подавайте до столу.
Нехай всі відчують різницю між картопляними та гарбузовими чіпсами, це справді смачно.
Дивіться: як готувати чіпси з гарбуза вдома