Як з'ясувалося, деякі страви, які всі так люблять, створені за помилку. Вся справа в тому, що кухарям довелося проявляти максимум винахідливості, щоб виплутатися з непростої ситуації. Про це пише "Сегодня".
Салат "Цезар" зазвичай є в меню будь-якого ресторану. А рецепт цієї страви вже багато років залишається незмінним, хоча кожен шеф вносить свої корективи в список інгредієнтів. Відзначимо, що назва страви не має нічого спільного з великим римським полководцем, а своєю назвою блюдо зобов'язана кухареві і власнику мексиканського ресторану Цезаря Кардіні.
Коли в 20-х роках в США діяв сухий закон, заможні американці відправлялися на свята в Мексику. Так, в День незалежності, в 1923 році, в ресторан Кардіні завітали гості зі Штатів. Проте були проблеми з продовольством і годувати їх було майже нічим, традиційної індички для американського свята теж не було. Кардіні знайшов вихід із ситуації: він просто змішав все, що знайшов на своїй кухні. Так і з'явився салат "Цезар", який дуже сподобався американцям.
"Київський" торт - один з найпопулярніших тортів і своєрідний символ української столиці. А ось для творців десерту він мало не став повним провалом. Виявляється, в 1956 році на київській фабриці імені Карла Маркса працівники кухні забули покласти в холодильник підготовлений для випічки яєчний білок. Для крему такий продукт вже не годився, тому винахідливі кухарі вирішили зробити з нього коржі і просочили їх масляним кремом, замаскувавши нетипову "крохкость" вироби. Так і з'явився знаменитий торт.
Дивіться як приготувати "Київський" торт
Котлети "Пожарські" з'явилися на початку XIX століття. Назва страви пов'язано з власником корчми і готелі в Торжку Евдокимом Пожарським. Спочатку котлети готувалися з телятини, а остаточно рецепт був доопрацьований у 1830-1840-х роках при Дарії Пожарської, яка успадкувала трактир після смерті батька. За однією з версій, рецептом цих котлет з господарями трактиру поділився заїжджий француз, якому нічим було оплатити своє проживання в готелі.
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Після смерті Дар'ї бізнес родини прийшов у занепад, але "пожарські" котлети стали традиційними стравами російської кухні, широко відомим в Європі.
Раніше портал "Знай.иа" писав про простих і смачних стравах з черствого хліба.