Система державної влади повинна стати сервісом для громадян-ефективним, зручним і розумним за ціною. Для цього немає необхідності щоразу при виборах Президента ламати саму систему влади. Досить знайти лідера, здатного цю систему поставити на службу народу. Про це на своїй сторінці у Facebook розмірковує український політик Андрій Ніколаєнко.

"Одна людина вчора сказала мені:" потрібен той, хто зламає систему. Вона погана і вбиває народ. Тому вибрали Зе"» Спочатку я навіть погодився, але прийшовши додому, зрозумів, що мене щось гризе. Недарма кажуть-ранок вечора мудріший. І сьогодні вранці усвідомив, що саме. Це абсолютно неправильний висновок, з яким я публічно погодився.

Ненавидіти систему-Це як ненавидіти автобус. Він може везти на розстріл або до церкви. Важливий пункт призначення. І маршрут, і шофер. Пасажири починають ненавидіти автобус, знаючи, куди він їх везе. Можна звичайно його зупинити, зламати, і розбігтися в різні боки...

Або автомат в руках вбивці або поліцейського? Автомат сам по собі нейтральний. Але знаючи, що він в поганих руках, люди починають його боятися.

Висновок! Потрібен не той, хто зламає «систему». Але той, хто змусить її не лякати і знущатися над людьми, а працювати для них і на них. Саме для цього в давнину засновували держави", - зазначає Ніколаєнко.

Популярні новини зараз

Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

На його думку, лідери держави повинні давати громадянам приводи пишатися владою, а не соромитися її.

"Опоненти скажуть: мовляв, люди завжди не люблять владу і незадоволені нею. І в США, і в Німеччині, і в Ізраїлі, і в Південній Кореї. Так, скрізь є корупція і пару-трійку дурнів у владі, але люди продовжують пишатися і любити свою країну. Пишаються своїм гімном та історією.

Так колись було і у нас. Але останнім часом - все більше приводів соромитися, все менше приводів для гордості. І всього гірше те, що особливо часто нам стає соромно за владу. Це вбиває довіру не тільки до неї, але і до всієї країни і нас – як Народу», - вважає Андрій Ніколаєнко.

Він переконаний, що главі держави недостатньо бути всього лише «таким же як всі», «своїм хлопцем». Лідер країни повинен володіти більш високими компетенціями, вольовими якостями, мораллю та інтелектом, щоб відповідати всім викликам, що стоять перед Главою держави.

"І хоча багато хто хоче, щоб Президент (який і уособлює для більшості держава) був такий же, як сусід або друг – «свій хлопець», всі хочуть, щоб він все ж був трішки чесніше, досвідченіше і розумніше тебе самого. Щоб міг порадити, допомогти і, коли потрібно, захистити.

Ось така людина нам потрібен. Людина, яка практично вже з нуля побудує Українську Державу", - резюмує у своєму пості Андрій Ніколаєнко.