Про це заявив народний депутат, член фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко.

«При попередній владі, державні енергетичні компанії генерували для бюджету мільярдні прибутки. Нинішні управлінці, в тому числі і в НКРЕКП, докерувалися до того, що «Енергоатом» на грані банкрутства, а мільярдну фінансову діру в «Укренерго» рятують черговим підняттям тарифів», - повідомив депутат.

Недавню заявку НЕКРЕКП про тиск з боку групи народних депутатів Гончаренко назвав спробою відволікти увагу від кризи, що виникла на енергоринку через діяльність комісії.

«Всі ці заяви НКРЕКП і проплачених Тарасюком активістів-залізничників як Сергій Лещенко про тиск - це щоб відволікти увагу», - вважає Гончаренко.

Він нагадав, що до теперішнього часу ні Лещенко, ні Тарасюк жодним чином не прокоментували їхні фінансові відносини під час виборчої кампанії 2019 року.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

«А чому це Лещенко з Тарасюком не звинуватили і мене в тиску на чиновників НКРЕКП? І я так і не почув відповіді, за що Тарасюк влітку 2019 року заплатив Лещенку 415 тисяч гривень після того як пару раз з’їздив до Москви», - додав народний депутат Гончаренко.

Нагадаємо, 9 жовтня НКРЕКП заявило, що звернулося до ДБР з заявою про тиск з боку групи народних депутатів, що входять до тимчасової слідчої комісії, яка вивчає зловживання на енергоринку.

За два дні до цього, 7 жовтня, стало відомо, що НАЗК розпочало перевірку голови НКРЕКП Тарасюка через бізнес-інтереси його брата в енергетиці за зверненням ТСК.

Ці факти виявили депутати-члени ТСК. За їх інформацією рідний брат голови НКРЕКП керує компанією «Еф енд Ем Україна», яка під час роботи Тарасюка в НКРЕКП працювала на ринку електроенергії і була контрагентом ряду державних підприємств енергетичного сектору.

Окрім того депутати встановили, що після 2014 року Тарасюк регулярно відвідував Росію, в тому числі прямим залізничним сполученням Київ-Москва влітку 2018 року.