"Нікольський завод феросплавів «(НЗФ) Ігоря Коломойського і "Центр протидії корупції" (ЦПК) Віталія Шабуніна разом подали до суду заяви проти Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) з проханням скасувати рішення про закриття справи "Роттердам+" через відсутність у ньому складу злочину.

Обидві заяви були розглянуті на засіданні Вищого антикорупційного суду 25 вересня, передає кореспондент із зали суду.

Слідча суддя Оксана Олійник об'єднала заяви НЗФ і ЦПК в єдине провадження.

Оскільки відповідач у справі прокурор САП Віталій Пономаренко не зміг з'явитися на засідання через участь в іншому судовому процесі, розгляд спільної скарги ЦПК і заводу Коломойського відкладено на 1 жовтня.

"Нікопольський завод феросплавів» і «Запорізький завод феросплавів» Ігоря Коломойського є єдиними «потерпілими»у вже закритій справі "Роттердам".

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Представник " Центру протидії корупції «повідомив суду, що, як і екс-нардеп Віктор Чумак, чий позов напередодні був відхилений, ця громадська організація була заявником у справі»Роттердам+".

Нагадаємо, 24 вересня Вищий антикорупційний суд, розглянувши позов екс-нардепа Чумака, підтвердив законність рішення САП про закриття справи «Роттердам+». Суд визнав, що прокурор САП прийняв рішення про закриття справи в повній відповідності з чинним законодавством і після належного аналізу всіх зібраних слідством за 3,5 роки матеріалів.

Справу " Роттердам»" було закрито прокуратурою 27 серпня 2020 р.через відсутність достовірних і вичерпних доказів провини підозрюваних.

11 серпня фінальна комплексна експертиза СБУ не підтвердила збитків від дії формули " Роттердам»". До цього також жодна державна експертиза, проведена як з ініціативи НАБУ, так і сторони захисту, не підтвердила нанесення збитку.

Формула "Роттердам»" діяла в 2016-2019 роках для визначення ринкової вартості вугілля при розрахунку прогнозної оптової ціни електроенергії. Формула автоматично припинила дію 1 липня 2019 року з введенням ринку електроенергії, після цього ціна вугілля та електроенергії для промислових споживачів зросла.