Кирило Шевченко, якого 16 липня український парламент призначив новим головою Національного банку України, планує зберегти позицію НБУ по судовим спорам щодо націоналізованого "Приватбанку" з колишніми акціонерами.

Крім того, головний банкір країни запевнив, що пріоритети регулятора з його приходом на посаду не зміняться. Про це Шевченко заявив під час прес-брифінгу в понеділок, 20 липня, повідомляє Знай.uа.

За його словами, поки що він ще не повністю перебуває в темі судових процесів у "ПриватБанку".

"Але я як голова Національного банку, думаю, що весь Національний банк під моїм керівництвом, збереже таку ж політику у відносинах по "ПриватБанку", якою вона була й до цього", - зазначив Шевченко.

Раніше стало відомо, що його кандидатуру на посаду голови НБУ висунув сам Володимир Зеленський. На думку президента, Шевченко повинен насичувати економіку емісійною гривнею.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Шевченко і Зеленський, фото з Facebook

Варто згадати, що у своїй декларації новий голова Національного банку вказав 14 593 792 гривень заробітної плати та інші доходи, дві машини, квартири, а також земельну ділянку в анексованому Криму.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні американська валюта у 2020 році, в середньому, буде тримати відмітку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року – 29,5 гривень за долар.

Також портал Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки. На думку фахівців, після спаду в цьому році на 8,2% і відновлення в 2021-му на 1,1% і в 2022-му на 3%, в 2023 році зростання української економіки прискориться до 3,4%, в 2024-му – до 3,8%, в 2025-му – до 4%.