Державний ПриватБанк виграв в Апеляційному суді Англії та Уельсу у справі проти колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Відтак, всесвітній арешт, накладений на активи олігархів, збережеться.

Про це повідомляє прес-служба банку.

"Судовий наказ про всесвітній арешт активів, який було отримано в грудні 2017 року, залишається чинним до винесення судового рішення по суті.

В своєму рішенні Апеляційний суд в повній мірі задовольнив апеляційну скаргу Приватбанку щодо всіх питань, повністю скасувавши рішення, винесене суддею Фанкортом в грудні 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Суть справи.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Державний ПриватБанк домагається у Лондонському суді відшкодування 1,9 мільярда доларів, які, як підозрюють у фінустанові, колишні власники вивели з банку напередодні націоналізації. Плюсуючи відсотки, ПриватБанк оцінив свої вимоги до колишніх власників у три мільярди доларів.

"Апеляційний суд також відмовив у наданні відповідачам дозволу на оскарження рішення, та зобов’язав їх подати лінії захисту проти позову до кінця листопада, маючи на увазі, що Банк може рухатися далі із розглядом справи без жодних затримок. Дата розгляду справи по суті буде належним чином визначена судом", — йдеться прес-релізі ПриватБанку.

Зазначимо, що позов ПриватБанк подав до Високого суду Англії у 2017 році. Цим позовом банк доводив у суді, що його колишні власники Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов вивели близько 5,5 мільярда доларів з установи напередодні націоналізації. Суд застосував проти олігархів обмежувальний захід у вигляді всесвітнього арешту на їхні активи.

Пізніше Коломойський подав апеляцію на це рішення суду, у якій йшлося, що справа ПриватБанку не у юрисдикції цього суду, а відтак, суд не може накладати арешт на активи олігархів. Банк це рішення оскаржив.

Розгляд самої апеляції тривав 22-26 липня 2019 року. Остаточне рішення очікувалося не раніше жовтня.

Нагадаємо, Коломойський може повернути власність ПриватБанку.
8 жовтня почалося засідання суду з розгляду позову Коломойського і Triantal Investments Ltd. про визнання недійсним договору купівлі-продажу ПриватБанку.

Як повідомляв портал Знай.ua, Коломойський вперше заговорив про виведення $5 мільярдів з ПриватБанку

Також Знай.ua писав, контрольована Ігорем Коломойським "Укрнафта" хоче погасити свій борг перед бюджетом за рахунок українців.