Про це йдеться в матеріалі інтернет-видання "Главком" "Наступ Коломойського. Чому антикорупційні органи допомагають олігарху?", пишуть Українські Новини.

"Для чого тоді наш герой спускається на нижчий "левел" і оголошує війну, скажімо, Дмитру Вовку і членам НКРЕКП? Олігарх, що воює з держменеджментом, виглядає несолідно. Мабуть, Вовк дратує його заявами про те, що мета тиску в межах справи "Роттердам+" – це отримати пільгові тарифи на електроенергію для своїх енергонеефективних застарілих феросплавних заводів, в собівартості яких витрати на електроенергію становлять 50%", - йдеться в матеріалі.

Автор нагадав, що за часів уряду Азарова підприємства олігарха отримували електроенергію на пільгових умовах, а після їх скасування бізнес Коломойського лише за два роки (2016-2017) втратив 4 млрд грн. Тому нині він через тиск справою «Роттердам+» намагається повернути пільги для свого бізнесу.

"У суворі часи Януковича, зокрема в 2013 році, ці заводи заощадили завдяки пільговому тарифу майже 2 млрд грн ($250 млн). Інвестзобов’язання з енергозбереження на 161 млн грн ($20 млн) не були виконані. Коли тарифи зросли, витрати феросплавних заводів лише за 2016–2017 роки додатково зросли на 4 млрд грн", - зазначається в статті.

Нагадаємо, раніше екс-голова НКРЕКП Дмитро Вовк заявив, що бізнесмен Ігор Коломойський за період дії прозорого ціноутворення на електроенергію втратив значну частину прибутку від енергоємних феросплавних підприємств, тому тепер мститься тим, хто ввів в дію формулу "Роттердам+".

Популярні новини зараз

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

В Україні оновили правила для виїзду за кордон

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

Генеральний секретар Європейської асоціації вугілля та лігніту EURACOAL Брайан Ріккетс висловив думку, що введення імпортного паритету при ціноутворенні на вугілля було єдино вірним рішенням для України, а прив'язка до індексу API2 (ціна в порту Роттердам) абсолютно коректна.

24 березня 2017 року НАБУ відкрило кримінальне провадження, в рамках якого розслідує дії членів НКРЕКП, які затвердили формулу "Роттердам+". 8 серпня 2019 року детективи НАБУ повідомили про підозру шести особам по так званій справі "Роттердам+". Відносно кожного з шести осіб суд відмовив НАБУ у клопотанні про взяття під варту.