Український парламент планує 28 лютого розглянути у другому читанні законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Про це стало відомо завдяки заяві спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

"Пропоную, щоб ми в четвер перейшли до блоку культури і в цьому блоці до розгляду питання про державну мову", - заявив Андрій Парубій.

За словами спікера Ради, до нового закону надійшло понад 2000 тисяч поправок, саме тому його розгляд може затягнутися на довгий час.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

"Це може тривати тиждень, може тривати 3-4 дні. Але я впевнений, що український парламент "вважає одним з головних своїх обов'язків на цій сесії розглянути закон про мову", - сказав Парубій.

Також в четвер планують розглянути законопроект №7473 про внесення змін до митного кодексу. Парубій додав, що у вівторок планується почати з розгляду питання про внесення змін у житловий кодекс про забезпечення прав власників, а також з питання, внесеного президентом, про допуск підрозділів інших держав на територію України на спільні навчання.

Варто нагадати, що незважаючи на той факт, що в січні 2019 року українці отримали нові платіжки за тепло, перераховані на підвищену ще в листопаді ціну на газ для населення, кількість субсидіантів в країні зменшилося. Якщо в січні минулого року держава допомагала оплачувати комуналку 3,9 млн сімей, то на початку цього року – лише 3,6 млн, підрахували у Держстаті. І додали, що зменшився і середній розмір держдопомоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кандидат в президенти України від політичного руху "Слуга народу" Володимир Зеленський вирішив знайти спосіб подолати головну біду земляків на сьогодні – невиправдано завищені комунальні тарифи.

Нагадаємо, дешеве житло зажене українців у боргову яму: доведеться платити тричі.

Як повідомляв Знай.uа рекордне подорожчання газу Гройсман назвав кращою альтернативою для українців.

Знай.uа писав, на українців подають в суд і відбирають майно: штрафи за комуналку стали реальністю.