Повністю заперечувати ймовірність дефолту України за своїми зовнішніми зобов’язаннями не можна.

Про це заявляють українські експерти.

Зокрема, більшість з них все ж визнають, що загроза дефолту й досі нависає над Україною.

"Загроза дефолту існує", – заявив аналітик, додавши, що вона малоймовірна.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Проте тут же відзначають, що Україну будуть до останнього рятувати міжнародні кредитори, які у надали левову частку всіх коштів. Адже їм всього навсього невигідний дефолт в Україні, вони таким чином можуть втратити всі свої кошти.

"Їм дефолтити просто не можна фізично. Ми будемо робити все що завгодно, лише б не було дефолту перед ними. Тому що, якщо ми не виплачуємо (борги) МВФ, то тут настає взагалі кінець світу", – говорить експерт.

Разом з тим варто відзначити, що ПриватБанк заявив, що Гаазький арбітраж підтримав позов до Росії через втрату активів в Криму. У повідомленні сказано: "Російська Федерація порушила свої зобов'язання за двосторонньою угодою про заохочення та взаємний захист інвестицій, незаконно екпроприювавши активи Приватбанку в Криму, і ПриватБанк має право на відшкодування за таку експропріацію в повному обсязі".

Про розмір компенсації на даний момент нічого не відомо, однак банківські експерти визначили його в розмірі мільярда доларів. Варто також нагадати, що позов був направлений в Гаазький арбітраж в 2015 році.

Як відомо, ПриватБанк був заснований Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим у 1992 році, при цьому він один з найбільших банків в Україні і обслуговує майже третину вкладів населення. Головний офіс установи розташований у Дніпрі. Надалі банк був націоналізований після кризи 2014-2015 років і на сьогоднішній момент це повністю докапіталізована державна організація.

У 2014 році Приватбанк спільно з такими фінансовими установами, як "Ощадбанк" і "Фінанси і Кредит", а також "VAB" відмовилися повертати вклади і депозити клієнтам, які знаходяться в Криму.

Нагадаємо, українці штурмують банки в спробі врятувати свої кровні.

Як повідомляв "Знай.ua", банки почнуть частіше перевіряти пенсіонерів та вагітних.

Також "Знай.ua" писав, що у МВФ захотіли українську землю в обмін на новий кредит.

Україна отримає транш МВФ після того, як виконає взяті на себе зобов'язання, - Фурса