Міністр оборони Греції Камменос подав у відставку у зв'язку з незгодою щодо перейменування Македонської республіки в Північну Македонію.

Це за кілька місяців до виборів поставило під загрозу майбутнє коаліційного уряду , - повідомляє Reuters.

Камменос входить у партію "Незалежних греків", яка підтримує уряд прем'єр-міністра Алексіса Ціпраса. Він тривалий час виступав проти угоди з сусідньої Македонією, підписаного в минулому році урядами двох держав.

Камменос називав угоду здачею національних інтересів і погрожував піти з посади, якщо вона з'явиться в грецькому парламенті. Ратифікація має відбутися в другій половині цього місяця.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Камменос заявив, що будь-яка угода, яка предусматрвиает ім'я "Македонія" в назві балканської країни на північ від Греції, неприйнятна, так як ця назва безповоротно прив'язана до грецької цивілізації і культури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній прем'єр-міністр Македонії Нікола Груєвськи, якого засудили на батьківщині до двох років в'язниці за порушення при купівлі службового автомобіля Mercedes S600, втік в Будапешт і попросив політичного притулку.

Екс-політик зазначив, що в останні дні отримував багато загроз.

"Зараз я у Будапешті і попросив угорську владу про політичний притулок", – написав Груєвскі.

Після того як македонська поліція видала ордер на арешт колишнього прем'єра – він зник.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Європі назріває серйозна фінансова проблема із-за амбіцій туманного Альбіону. Розрив Британії з Євросоюзом, без додаткових угод з Брюсселем, може обернутися серйозними матеріальними проблемами для інших держав-членів ЄС.
"Знай.uа" писав, що, як заявляють соціологи, рейтинг схвалення діяльності президента США Дональда Трампа в січні знизився до 44%. У той же час рейтинг несхвалення глави держави зріс до 56%, про що повідомляє НБН, посилаючись на видання The Hill.

Опитування проводилося в період часу з 8 по 11 січня, оскільки в цей проміжок стартував 21 день зупинки роботи федерального уряду Америки.