Неформально польська влада скасувала на кордоні з Украною "зелений коридор" - коли громадяни мають змогу везти товари, що не підлягають митному оподаткуванню. Це одна з основних причин, чому на пропускних пунктах зараз утворюються кілометрові затори.

Про це під час брифінгу у Львові заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Формально нічого не скасовано. Польща створює ситуацію, коли на кордоні утворюються шалені черги. Звичайно, це і на нашій відповідальності, зокрема кількість "євроблях", і ми це знаємо. А що робити з вантажним трафіком, автобусами? Контролем? Механізми контролю на кордоні мають бути уніфіковані, має бути більше спільних пунктів митного і прикордонного контролю. Досягнуто домовленостей між Україною і Польщею про те, що з чотирьох до восьми збільшимо кількість пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Проблема України в тому, що немає під’їзної дороги до пунктів", – розповів Клімкін.

Українцям пояснили, чому Угорщина вчепилася у Закарпаття

Конфлікт між Україною та Угорщиною почався ще з 1991 року, коли було ухвалено неправильні закони на користь Угорщини. Про це повідомив експерт програми міжнародної і внутрішньої політики Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Нагадаємо, що в консульстві Угорщини в Берегові громадянам України видають угорські паспорти. Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Павло Клімкін рішуче налаштований видворити угорського консула з Берегового в Будапешт, якщо буде доведено автентичність відео, яке демонструє , як у консульстві Угорщини українцям видають угорські паспорти, інструктуючи їх при цьому не повідомляти про отримання документів української влади.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Чехії і Польщі думають про українців, і звідки взявся конфлікт.