Міністр економіного розвитку України Степан Кубів говорив із очільниками Канади про українських полонених в Москві та про провокації РФ в Азовському морі.

Про це йдеться на сайті "Укрінформу".

Керівництво Канади підтримує свою думку про те, що потрібно посилити санкції на Російську Федерацію.

"Під час зустрічі із членами парламентської групи дружби між Канадою та Україною ми обговорили "список Магнітського" та подальше розширення санкцій проти Росії. Депутати підтримують позицію посилення цих санкцій для припинення російської агресії", – розповів Кубів.

Віце-прем'єр-міністр України обговорив питання стосовно санкцій також під час зустрічі із міністром міжнародного розвитку Канади Марі-Клод Бібо та міжнародної торговельної диверсифікації Джимом Карром. За словами політика, йшлося про розширення як індивідуальних санкцій за "списком Магнітського", так і більш масштабніших, економічних. Зокрема через побудову Керченського мосту, зазначив Степан Кубів. Як відомо, "акт Магнітського" дозволяє Канаді накладати санкції на іноземних політиків-корупціонерів та осіб, що порушують права людини.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Крім того, за словами Кубіва, під час розмов із керівництвом Канади було згадано і про українців, що зараз ув'язнені у Росії та про різні провокації з боку РФ на Азовському морі.. "Якщо не зупинити Росію санкціями, то існує загроза мілітаризації Маріуполя", – заявив віце-прм'єр-міністр України.

Нагадаємо, Степан Кубів наразі перебуває у Канаді, запланований його візит у Торонто та Оттаву.

Нагадаємо, раніше Кубів доручив органам виконавчої влади врегулювати ринок лотерей.

Міністерству фінансів та Міністерству юстиції доручено доопрацювати проект ліцензійних умов для лотерей і до 23 лютого погодити його з Державною регуляторної службою та Антимонопольним комітетом України.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що у листі Кубіва наочно демонструється, якою юридично-потужною є українська бюрократія.

Також "Знай.uа" писав, про те, що в ЄС мають намір продовжити санкції проти Росії.