На території анексованого Росією Криму активісти викрили українського чиновника, який свого часу погодився працювати на окупантів, аби отримати престижну "посаду". Мова йде про адміністрацію Ялти та Сергія Калініченка, котрий ще кілька років тому числився на державній службі у Дніпропетровській області.


Кримський зрадник: хто такий Калініченко?

Сергій Калініченко


Серед ялтинських чиновників півроку тому був справжній ажіотаж, тому поява "нового персонажа" ні в кого не викликала зайвих питань.

Поки місцеві активісти не оголосили про сенсаційну знахідку - в інтернеті їм вдалося знайти інформацію про те, що Калініченко прийшов в адміністрацію Ялти з головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області, яке очолював у 2016 році.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Сергій Калініченко


За даними "Крим.Реалії", посаду начальника департаменту майнових і земельних відносин Ялти він зайняв на початку лютого 2018 року. Основна влада в адміністрації міста на той час належала людині спікера підконтрольного Росії "парламенту" Криму Володимира Константинова – Олені Сотниковій.

Сергій Калініченко


Цікаво, що документи на конкурс він подав навесні 2015 року та дав дозвіл на проведення щодо нього перевірки, передбаченої законом про очищення влади. Майбутній чиновник повідомив органам Державної міграційної служби, що чотири роки тому був помічником народного депутата України, однак доходів від цього не отримував.


Судячи з витягу його електронної звітності про доходи, три роки тому він взагалі нібито був безробітним, прибутків не вказав, житла та рахунків у банках також немає – принаймні, про це йдеться у документах.

З'ясувати у самого чиновника суть справи не вдалося – він не спілкується на материковій частині України ні з ким. Цікаво, що Калініченко насправді такий не один. На початку російського вторгнення на український півострів, чимало співробітників СБУ перейшли на сторону окупантів, цього не приховують навіть силовики.

Сергій Калініченко

Втім, згідно закону такі дії вважаються протиправними, але у колишніх чиновників, співробітників правоохоронних органів лишається один шанс – здатися добровільно, з цією метою діє програма "На тебе чекають вдома", точно так само, як для вихідців із Донбасу.


Дивіться: Путін розповів, що анексія Криму була "чітко спланованою операцією"


Нагадаємо, у мережі показали наслідки "хімічної атаки" в Армянську.
Як повідомляв Знай.ua, розкрито подробиці хіматаки у Криму.
Також Знай.ua писав, Путін та Меркель обговорили подальшу долю українського режисера Олега Сенцова.