Солом'янський районний суд Києва ухвалив попереднє рішення у справі міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якого
підозрюють у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.


Суд над Омеляном

Суд над Омеляном


Суддя Ганна Сергієнко зазначила, його очільника відомства відпустять на поруки, таке бажання виявили міністр молоді і спорту Ігор Жданов та нардеп від "Народного фронту" Федір Бендюженко.


Втім, Омеляна зобов'язали здати закордонні паспорти, при чому рішення оскарженню не підлягає. Обвинувачення просило призначити міністру 5 мільйонів застави, наказати йому здати закордонні паспорти та заборонити спілкуватись із певними свідками.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Суд над Омеляном


Представник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка наполягав, що така сума не є непосильною для міністра, адже на двох з дружиною вони задекларували значно більші кошти.

Суд над Омеляном


Прокурор аргументував це численними ризиками, які можуть виникнути у ході слідства – приміром, тиск на свідків, або втеча за кордон: у дітей Омеляна – громадянство інших держав.

Суд над Омеляном

Водночас, захист міністра просив суд взагалі не обирати йому запобіжний захід. Адвокат долучив до матеріалів, зокрема, характеристику від прем’єра Володимира Гройсмана, рішення Нацагентства з питань запобігання корупції, яке не виявило порушень в декларації Омеляна.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян


Він також зауважив, що прокурор не надав доказів існування ризиків, та запевнив, що Омелян зацікавлений у завершенні справи, адже це є питанням репутації для нього.


Сам міністр, виступаючи в суді, сказав, що вважає справу політично вмотивованою та сподівається на об’єктивне рішення суду.

"Сьогоднішнім обвинуваченням я отримав індульгенцію, що я не скоїв жодного правопорушення, перебуваючи на посаді… Якби була бодай тінь підозри, то, я думаю, справа була б набагато гучнішою й цікавішою", – заявив Омелян.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян


Як відомо,13 вересня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили Омеляну про підозру в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації. Санкція статті (ч.3 ст.368-2 "Незаконне збагачення") передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.


Дивіться: суд над Омеляном


Нагадаємо, у Києві обирали запобіжний захід для міністра інфраструктури Володимира Омеляна.
Як повідомляв Знай.ua, НАБУ відкрило кримінальне провадження проти Антона Геращенка.
Також Знай.ua писав, оприлюднено несподівані факти з біографії міністра Омеляна.