У Солом'янському районному суді Києва 14 серпня оберуть запобіжний захід для міністра інфраструктури Володимира Омеляна.


Суд над Омеляном: подробиці та трансляція

Суд над Омеляном


Засідання почалося, як і було заплановано, о 10 ранку. Чільний суддя - Ганна Сергієнко.


Адвокат заявив про брак доказів щодо брата і дружини Омеляна, документи по тому допиту, коли ще міністр був свідком.

Популярні новини зараз

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Суд над Омеляном


За словами юриста, існують докази, що суми, за які куплено автомобіль BMW X5, дуже суперечливі із реальною вартістю. Крім того, за словами адвоката, в обвинувальному висновку "немає безлічі деталей і фактів, які б стверджували обгрунтованість обвинувачення", мова йде про висновки НАБУ і звинувачення без доказів.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян

"Володимир Омелян - міністр. Це публічна особа, у якої заплановані поїздки. Навіщо дискредитувати і зривати роботу міністерства? Це репутаційні ризики. У тому числі і для тих, хто займався цією справою", - сказав адвокат.

Володимир Омелян


До цього прокурор зажадав запобіжний захід - відпустити під заставу в 5 мільйонів, але при цьому Омелян повинен був здати документи, які можуть дозволити йому сховатися від слідства, в тому числі за кордоном. Крім того, міністр не повинен спілкуватися зі свідками у справі.

Володимир Омелян

Сума застави цілком прийнятна для, оскільки у нього є задекларовані фінанси і може попросити фінансової допомоги. Основних ризиків слідство вбачає чимало: як мінімум ймовірний вплив на свідків та втеча за кордон. Як відомо, всі діти Омеляна мають громадянство інших країн, молодші, США, старший - Австрії. В ході засідання спливли факти про незадекларовану нерухомість міністра, зокрема будинок за містом.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян


У підсумку, за висновками звинувачення, авто BMW X5 було куплено саме міністром Омеляном.

Дивіться: Міністр Володимир Омелян в суді. Обрання запобіжного заходу


Справа Омеляна

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян

Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру у незаконному збагаченні, внесення недостовірних відомостей в декларацію. Детективи відзначають, що в період з 1 січня 2000 року по 26 квітня 2018 року Омелян отримав 2,17 млн грн офіційного доходу, тоді як витрати його склали лише в період з 2008 року по 26 квітня 2015 року з щонайменше 3,45 млн грн .

Володимир Омелян


Крім того, НАБУ вдалося встановити, що в 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури, чиновник придбав у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджено доказами, а їх вартість значно перевищує її законні доходи.


Дивіться: Міністр Володимир Омелян про звинувачення НАБУ


Нагадаємо, САП подала клопотання до суду стосовно застави Омеляна.
Як повідомляв Знай.ua, детективи НАБУ повідомили міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру в незаконному збагаченні.
Також Знай.ua писав, названо основні ризики бюджетних рейсів, які обіцяли змінити у Міністерстві інфраструктури.