"У проекті резолюції з цього питання додатково до порядку переговорів, є, звичайно, дуже важливою темою, що містяться деякі, я б сказав, "червоні лінії" для цих переговорів. Не забувайте, що Європейський парламент - це той інститут, який в кінці повинен сказати "так" або "ні" результатами цих переговорів. Це процес ратифікації, яка здійснюється приблизно так само, як якщо б мова йшла про якийсь міжнародному угоді. Тобто, останнє слово буде словом Європейського парламенту", - пояснив Ж. Дук, представляючи журналістам минулої п'ятниці порядку денного сесії.

Дебати пройдуть в середу за участю глави Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, координатора переговорів від ЄС Мішеля Барньє і голови ЄС Дональда Туска. В цей же день призначено голосування по резолюції.

На обговорення також винесено питання прав людини і демократії в світі, що стосується протестів у Білорусі і Росії, зокрема, арешту Олексія Навального та інших демонстрантів під час акцій протесту проти корупції, які пройшли в містах Росії 26 березня. За ним обговорять питання про права людини в Білорусі, де після протестів проти декрету про дармоїдство, у багатьох містах пройшли мітинги і марші. Голосування по резолюціях призначено на четвер.

У четвер відбудеться голосування по безвізу для короткострокових поїздок до ЄС українських громадян. Текст проекту закону неформально вже був узгоджений з Радою ЄС. За планом, він почне діяти вже на початку літа.

У Європарламенті акцентують на важливості скорочення використання пальмової олії в цілях боротьби проти знищення тропічних лісів. У проекті резолюції міститься заклик до Євросоюзу діяти заради скорочення імпорту пальмової олії, особливо з Південно-Східної Азії. У документі йдеться, що 46% імпортованого ЄС пальмової олії використовується для виробництва біопалива, що відповідає приблизно мільйону гектарів тропічного лісу, заміщеного посадками олійної пальми. Європарламент пропонує Єврокомісії вжити заходів для поступового відходу до 2020 року від використання рослинних олій, що веде до знищення тропічного лісу.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

До порядку денного пленарної сесії Європарламенту 3-6 квітня внесено також низку питань, що стосуються вдосконалення охорони здоров'я, заходів по очищенню автомобільних вихлопів, правил кредитування і захисту малих і середніх підприємств, міграції та ін.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", після підтримання комітетом Європарламенту лібералізації візового режиму для громадян України, нашій країні залишилося пройти ще кілька кроків для отримання бажаного "безвізу".