Політичний експерт Юлія Курнишова розповіла, яким корисним уроком для України може стати партерство США та Південної Кореї.

У колонці на ZN.ua вона зазначила, що Київ має захищати свої інтереси власними зусиллями. На її думку, присутність США в тому або іншому регіоні не означатиме здатність зібрати усіх партнерів в єдиний фронт, адже протиріччя між ними існуватиме.

"Стати важливим для США партнером і домогтися від Вашингтона формального визнання цього факту - не означає гарантувати інтереси держави. Адже наші інтереси можуть стикатися з інтересами не тільки супротивників США, але і інших партнерів", - пише Курнишова.

Експерт зазначила, що Вашингтон, відволікаючись на протиріччя, втрачатиме час та ресурси на подалання кризи. Крім того, обов'язки перед партнерами нерідко зв'язують Штатам руки, і вони перетворюються на стороннього спостерігача.

"Навіть оформлення партнерських відносин з Вашингтоном - лише проміжний результат, що не звільняє від необхідності продовжувати роботу і робити її бажано так, щоб захищати свої інтереси насамперед власними силами", - додала Курнишова.

Популярні новини зараз

Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку

Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", представник гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко вважає, що Путін зацікавлений у дискредитації "нормандського формату".