У Харкові 31 жовтня представники арабських спільнот вийшли на протестну акцію, щоб привернути увагу до "протизаконного знищення дітей і мирного населення ізраїльськими військовими".

Про це повідомило Радіо Свобода.

На думку голови палестинської діаспори Нідаля Елясталя, міжнародна спільнота пасивно ставиться до порушень прав на території, де живуть палестинці, і це призводить до "агресії та нових злочинів з боку Ізраїлю".

"Такі акції протесту ми проводимо в Києві, Харкові, європейських містах. Ми закликаємо міжнародні організації до спільних миротворчих дій з метою припинення беззаконня і військового конфлікту", – наголосив Нідаль Елясталь.

На мітинг прийшли понад 200 представників арабських діаспор – це представники Сирії, Іраку, Ірану, Лівану, Палестини, Йорданії. В Харкові арабська спільнота налічує понад дві тисячі людей, зокрема 200 – це власне палестинці.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Читайте також: Ізраїль розбомбив з повітря позиції палестинського руху ХАМАС

У жовтні внаслідок хвилі насильства в Ізраїлі і на Західному березі Йордану загинули вісім ізраїльтян, 47 палестинців та один араб з ізраїльським громадянством.

До спалахів насильства призвели, зокрема, чутки щодо того, що Ізраїль має намір захопити територію на Храмовій горі, де розташована мечеть Аль-Акса – третя за значенням святиня ісламського світу. Ізраїль спростовує ці наміри і звинувачує палестинців у поширенні небезпечних чуток і підбурюванні.