Авіакомпанія "Белавіа" 25 жовтня запустила щоденний регулярний рейс за маршрутом Мінськ – Одеса.

Про це повідомила прес-служба міжнародного аеропорту "Одеса", що обслуговує рейси авіакомпанії.

Як наголошується в повідомленні, під час першого рейсу з Мінська в Україну прибули 89 пасажирів.

"Необхідність відкриття прямого авіасполучення між Одесою та Мінськом назріла давно. Безсумнівно, новий рейс з аеропорту Одеси сприятиме розвитку соціальних, культурних та економічних зв'язків двох країн", – сказав директор аеропорту Віталій Портянко.

У "Белавіа" вважають, що відкриття рейсу допоможе білоруським громадянам дістатися українського курорту. Крім того, це є гарною можливістю розвитку транзитного потоку через Мінськ.

Популярні новини зараз

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

"Ми вивчали можливість відкриття цього рейсу ще влітку, оскільки Одеса – популярне місце відпочинку білорусів. Уже майбутнім літом наші громадяни зможуть ще швидше дістатися до моря. Відкриття цього рейсу для нас хороша можливість розвитку транзитного потоку через Мінськ. Стиковка зручна, час очікування мінімальний", – наводяться у повідомлені слова генерального директора "Белавіа" Анатолія Гусарова.

Читайте також: Українці стали значно менше літати

Рейси виконуватимуться щодня з вильотом з Мінська о 13:00, з Одеси о 14:20 за місцевим часом. Час у дорозі - 1 год. 30 хв. Польоти виконуватимуть на Boeing 737-500.

Раніше влада Білорусі заявляла, що авіакомпанії цієї країни готові запровадити додаткові авіарейси в Україну для транзиту на її територію російських пасажирів.