Верховна Рада збирається збільшити кількість вимог до українських таксистів та компаній, які займаються перевезенням пасажирів. Новий законопроект вже підписали депутати Андрій Гордєєв, Андрій Вадатурський (фракція "Блок Петра Порошенка") та Олег Медуниця ("Народний фронт").

У документі йдеться про те, що наразі в Україні зареєстровані близько 200 тисяч осіб, які займаються таксуванням. Стільки ж зареєстровано і автомобілів. При цьому, грошовий оборот цього ринку складає більше 20 млрд гривень на рік, пише delo.ua.

"Близько 85% учасників ринку перевезень на таксі в Україні здійснюють свою діяльність поза правовим полем. Крім того, з числа інформаційно-диспетчерських служб, діяльність яких в переважній більшості випадків нерозривно пов'язана з послугами таксі, тільки 10% зареєстровані в установленому законодавством порядку як суб'єкти господарювання, що надають відповідні послуги", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Таким чином, український бюджет на різних рівнях не отримує велику кількість грошей, адже водії переважно офіційно не зареєстровані. Також працівники таксі часто порушують правила безпеки та надають послуги неналежної якості.

Читайте також: Третій транш Світового банку спрямують на будівництво доріг

Популярні новини зараз

Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила

Головне за 2 липня: розлучення Каменських, підвищення цін на гарячу воду, доплати пенсіонерів та мобілізація авто

Мобілізація авто в Україні: власникам транспорту загрожує 60 тисяч штрафу, хто в списку

У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло

Показати ще

Новий законопроект розробили для контролю діяльності таксистів в Україні, що, в свою чергу, дозволить знайти додаткові джерела притоку коштів до бюджету та створити конкурентноспроможну сферу.