Нацбанк не отримував документально підтверджених відомостей про причетність "Фінбанку" до фінансування терористичних угруповань.

Про це повідомили у прес-службі НБУ, пише УНІАН.

"Наразі документально підтверджені відомості про причетність "Фінбанку" до фінансування терористичних угруповань, про що, зокрема, наголошувалося у публічній заяві нардепа Юрія Берези, в Нацбанку відсутні", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Фейкові банки привласнили близько трьох мільйонів гривень завдяки кредитам

Також регулятор запевнив, що у разі отримання документів, які б свідчили про протиправну діяльність "Фінбанку", НБУ розгляне питання про проведення позапланової перевірки банку, за результатами якої можливе застосування до банку адекватних заходів впливу.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

Як повідомлялося раніше, відповідно до публічної заяви Юрія Берези, за підсумками розслідування внутрішньої служби безпеки полку "Дніпро-1" встановлено, що "Фінбанк" бізнесмена Олександра Грановського пов'язаний з лідером терористичного угруповання "Оплот" Євгеном Жиліним. Той воює на боці так званої ДНР і продовжує фінансування цього угруповання на даний час.

Наприкінці березня цього року СБУ спільно з прокуратурою Харківської області виявила і ліквідувала канал фінансування терористичних організацій так званих "ДНР" і "ЛНР", організований лідером "Оплоту" Жиліним. Спільники Жиліна були затримані під час спроби переміщення грошей через державний кордон України до РФ, сам Жилін оголошений у розшук, слідство триває.

НБУ 20 травня оштрафував акціонера одеського "Фінбанку" Грановського, який у жовтні 2014 року уклав непублічну угоду з колишнім контролером банку Борисом Кауфманом та дістав контроль у розмірі 80% капіталу банку без отримання на це згоди регулятора.