Захоплений російськими військовими в Керченській протоці командир рейдового буксира "Яни Капу" Олег Мельничук відмовився давати так званому слідству свідчення і заявляє, що він - військовополонений.

Про це стало відомо завдяки повідомленню адвоката командира Едема Семедляєва.

"У своїх свідченнях він вказав, що відповідно до Женевської конвенції є військовополоненим, винним себе не вважає і не дає жодних свідчень", - написав Семедляєв.

Олег Мельничук

Адвокат також додав, що відмовився давати російським слідчим підписку про нерозголошення даних попереднього слідства.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

"Слідчі СУ ФСБ хочуть закрити рота адвокатам, тому після слова "здрастуйте", вимагали підписати підписку про нерозголошення даних попереднього слідства. На що я відповів, що не можу підписати настільки "серйозний" документ, тому що мені не ясно, які саме дані я не маю права розголошувати. Слідчий так і не зміг конкретизувати свою вимогу, після чого знайшов двох "студентів-понятих", які погодилися підписати", - розповів адвокат.

Варто нагадати, що командир екіпажу бронекатери "Бердянськ", якого захоплено російськими окупантами, Р. Мокряк зажадав від слідчих органів, щоб з командою корабля поводилися як з військовополоненими. Адвокат Мокряка повідомив, що командир наполягає на негайному звільненні членів його екіпажу, так як це він віддавав накази й одноособово несе відповідальність за те, що відбувалося на борту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України позитивно поставилися до прийняття Палатою представників Конгресу США резолюції по Україні і засудження агресії Росії. У Палаті розкритикували напад на українські кораблі на Азові і закликали припинити будівництво "Північного потоку-2", повідомляє речник МЗС Катерина Зеленко на своїй сторінці в Twitter.

Нагадаємо, щоб повернути полонених моряків, Україна повинна ступити на страшний шлях.

Як повідомляв Знай.uа Європа закриє двері для російських плаваючих корит, в Кремлі паніка.

Знай.uа писав, керченський криза спробували "розрулити" на закритій зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні.