В Україні багато людей з незвичайними талантами і хобі. З'явилося навіть спеціальне шоу, де люди показують свої здібності і борються за грошовий приз. І Єва Ятт, одеська художниця, яка малює жіночі вагіни, змогла б на рівних в цьому конкурсі боротися за перемогу.

Про те, як їй прийшла в голову така ідея, хто з відомих українок позував їй, а також про те, що по вагіні можна визначити характер, Знай.ua і розповіла молода художниця.

- Єва, звідки прийшла така ідея, малювати жіночі геніталії? Що тебе до цього підштовхнуло?

- Ну, ідея прийшла, коли я народжувалася. Ще в цей момент я подумала, що, напевно, буду художником і займуся малюванням вульв. Ну, а потім все якось закрутилося, закрутилося, знаєш життя... ну, і ось руки дійшли.

- Як проходить відбір натурниць? Дівчата самі приходять до тебе або ти запрошуєш? Вони за це отримують гроші або це безкоштовно?

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

- Кого-то запрошую, багато хто хоче позувати самі. Гроші, в основному, пропонують мені.

Єва Ятт стала знаменитою завдяки своїм роботам (фотограф Олена Тхорук)

- Виходить, твоїм натурницям доводиться сидіти в такій же майже позі, як і у гінеколога. Про що ви зазвичай говорите в процесі роботи? Або частіше мовчите?

-Натурщіцам можна не тільки сидіти, а й лежати, ще курити, випивати, читати книгу... Говоримо про різне. Як правило, без трусів секретів між людьми стає менше.

-Я знаю, що ти не тільки малюєш жіночі вагіни, але ще і робиш скульптури. Розкажи докладніше, в яких втіленнях їх ще можна побачити?

-Так, я готую продовження проекту у вигляді скульптур. Планується виставка і акція в трьох країнах. Перша виставка (поки тільки картин) відбудеться в одеському ресторані «Веранда» в кінці березня. Але для мене це скоріше дослідження, експеримент. Цікаві реакції людей.

Жіночі вагіни художниця бачить багато в чому

- Єва, а з чоловічими геніталіями ти працювала? Якщо так, розкажи про свій досвід. Або ти віддаєш перевагу тільки жінкам?

-Ні, з чоловічими тільки по любові. Ніякої роботи!

- Звичайному погляду - в більшості своїй, все жіночі геніталії здаються однаковими, ну може з незначними відмінностями. Як тобі вдається весь час їх писати і знаходити в них оригінальність?

-Так, часто чую «це що справжні? Я думав вони всі однакові». Кожен раз хочеться запитати «чоловіки, куди ви взагалі дивитеся?» Всі різні і унікальні. Це цікаво. Ми з подругою навіть намагалися знайти закономірність з портретом або характером - не знайшли.

- У тебе є автопортрет? Наскільки складно малювати саму себе? І взагалі крім геніталій - ти щось ще малюєш?

- У всіх художників є автопортрети наскільки складно - залежить від розтяжки. Малюю різне, можу, навіть, тебе намалювати.

Себе художниця також любить зображати (фотограф Олена Тхорук)

- Я знаю, у тебе серед натурниць були відомі люди, можеш сказати, хто до тебе приходив?

- Були і є. Розповісти не можу, якщо хочуть - нехай самі в коментарях зізнаються.

- Розкажи, який-небудь випадок з практики, який тобі запам'ятався найбільше.

- Багато смішного було. Один з прекрасних - коли скульптура застрягла у вхідних дверях і поки я думала, як її витягти - в неї вліз сусідський котик. Ми обидва були в стресі, побачивши один одного.

- І останнє запитання, що твоєму глядачеві чекати в майбутньому? Чим будеш дивувати?

- Ну, якщо розповім - ніхто ж не здивується. Я займаюся тільки тим, що мене захоплює, тому, дізнавшись, що буде в майбутньому - сама, скоріше, здивуюся.

Нагадаємо, раніше ми писали, що маленькі українці, не дивлячись на смертельні хвороби, вразили своїми картинами.

Також ми повідомляли, що на "Таємній вечері" знайшли захований код да Вінчі.

І нагадаємо, що дитина створює гіперреалістичні портрети, її вмінню позаздрять навіть визнані художники.