Квашена капуста має унікальний смак та великий вміст вітамінів, які так потрібні організму взимку. Сам продукт дуже корисний, як і його розсіл.
Медики стверджують, що сік квашеної капусти дуже позитивно впливає на організм за регулярного вживання.
Сама заготівля, яку ми звикли робити на зиму, містить такі мінерали, як натрій, калій, магній та кальцій.
Вони допомагають контролювати тиск, роботу серцево-судинної та нервової систем, а також зміцнюють кістки.
Блокують всі картки – від пенсійної до зарплатної: боржників за комуналку позбавляють шансу на виживання
Пенсіонери можуть вимагати перерахунок: кому підвищать виплати на 1000 грн
Після війни на вагу золота: які професії зроблять вас багатими в Україні через 3–5 років
Нечесна індексація: чому пенсіонери отримують менше, ніж повинні
Крім того, молочнокислі бактерії, які є пробіотиками та пребіотиками, сприяють балансу кишкової мікрофлори. Також завдяки квашеній капусті мікрофлора починає виробляти спеціальні речовини, що допомагають запобігти розвитку діабету та накопиченню жиру.
Капуста допомагає від запорів, але при занадто частому споживанні - викликає діарею, тому жартувати з цим не варто. Так, лікарі рекомендують пити не більше однієї склянки соку квашеної капусти на добу. Завдяки цьому організм насититися вітамінами С, К, В9 та В12.
Крім того, на сік варто звернути увагу особливо жінкам, оскільки вітамін К у капусті бореться з целюлітом, виробляючи колаген та роблячи пружним тіло.
Нагадаємо, що яблука – ваш головний союзник: як подолати холестерин та старіння.
Раніше ми повідомляли, що лише одна спеція, але ви про неї забуваєте: скарб на вашій кухні, який збереже ваше здоров'я.
Також стало відомо про три продукти, які допоможуть при застуді: встанете на ноги вдвічі швидше.