Низькоферментована дієта набирає популярності в гастроентерології завдяки своїм потенційним перевагам у лікуванні синдрому подразненого кишечника (СПК), який стосується мільйонів людей у світі. Ця дієта допомагає зменшити дискомфорт, викликаний болем у животі, здуттям та проблемами з випорожненням.

Основна мета низькоферментованої дієти — зменшити утворення газів і неприємних продуктів ферментації, що виникають, коли вуглеводи, які не перетравлюються, досягають товстої кишки. Дієта передбачає обмеження споживання вуглеводів, які підлягають ферментації, та дотримання інтервалів між прийомами їжі.

Дієта, харчування / фото: Pixabay

Дозволені продукти включають різні овочі (морква, огірки, томати), фрукти (авокадо, апельсини), білкові продукти (курка, риба) та безглютенові злаки. Важливо дотримуватись перерви між прийомами їжі, щоб покращити травлення та зменшити газоутворення.

Низькоферментована дієта відрізняється від дієти з низьким вмістом FODMAP, яка також допомагає зменшити симптоми СПК, але зосереджується на обмеженні специфічних видів вуглеводів.

Популярні новини зараз

"ПриватБанк" ставить нові ліміти для готівки: скільки реально можна зняти і де

Відрізняються платіжки за опалення: теплоенерго пояснили причини

Як захистити вікна від вибухової хвилі: бюджетний лайфгак від українки

12 днів із снігом і дощем: прогноз погоди перед Новим роком змусить українців змінити плани

Показати ще

Злакові батончики, фото kashevarnya

Перед початком цієї дієти рекомендується проконсультуватися з лікарем, щоб адаптувати раціон до індивідуальних потреб і стану здоров’я.

Нагадаємо, просто їжте ці фрукти та ягоди: експерти розповіли, як забути про походи до гастроентеролога

Раніше ми писали про те, що який хліб по-справжньому корисний? Експерти розкрили несподівані факти

Крім того, Знай.ua повідомляв, поборите апетит до солодкого: який продукт допоможе контролювати калорії