Лікарі кажуть, що від осені до весни українцям слід шукати додаткові джерела вітаміну D, який ще називають вітаміном сонця.

Коли в людини не вистачає вітаміну D, починає погано засвоюватися кальцій. Також імунна система може працювати зі збоями. Дефіцит цього вітаміну – це прямий вплив на міцність зубів, кісток, нігтів, стан волосся.

Станіслав Кравчук, скріншот із відео

Лікар-терапевт Станіслав Кравчук каже, що після літа кількість вітаміну D значно краща, проте не у всіх. Якщо ви багато часу проводили у приміщенні та спеціально ховалися від сонця найбільше, що в організмі буде дефіцит цього вітаміну.

Олена Михайленко, скріншот із відео

Ендокріолог Олена Михайленко каже, щоб підвищити кількість вітаміну D в організмі слід вживати більше морської риби (найбільша концентрація в лососі). Також він є в червоному м'ясі, яловичій печінці, яєчних жовтках і молочних продуктах, це сир, вершкове масло.
Чи потрібно додатково приймати вітамін D і якій дозі потрібно консультуватися з лікарем, попередньо здавши аналіз, який покаже його кількість в організмі. Тому що в цій ситуації краще не впадати в крайнощі, адже надлишок вітаміну D так само небезпечний, як його недостатність.

Нагадаємо, що корисно і поживно, але не для всіх: кому варто викреслити з раціону курячі яйця.

Раніше ми повідомили, що так робили ще наші бабусі: як позбутися болю у горлі за допомогою народних засобів.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще