Кожна людина може продовжити своє життя, якщо уважно стежитиме за раціоном. Вчені з'ясували, що один простий продукт може знизити ризик ранньої смерті через серцевий напад. Про це пише портал novosti24.

За даними вчених з Університету Редінга, щоденне вживання сиру посилює захист організму від інфаркту. Лише один невеликий шматочок продукту на день може зменшити ризик серцевого нападу на 14%.

Твердий сир. Фото: скрін youtube

Фахівці провели дослідження, де поділили людей на дві категорії. Одні щодня з'їдали 40-грамовий шматочок сиру, інші харчувалися у своїй звичайній манері. У результаті перша група продемонструвала на медогляді найбільшу захищеність організму від судинних патологій.

Тверді сири. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій у червні: кому пощастить з прибавкою

Українцям готують новий комунальний платіж: за що доведеться доплачувати з 1 червня

Чоловіків застерегли від помилки у ТЦК: читайте уважно

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

За словами вчених, у піддослідних, які їли сир, виріс рівень "хорошого" холестерину та знизився рівень "поганого". Дослідження довело користь цього найпростішого продукту.

Крім того, дослідники підкреслюють, що сир багатий на важливі вітаміни, мінерали і білки, що зміцнюють організм. Також у продукті багато кальцію, який допомагає покращити обмін речовин.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, вчені назвали спецію, яка уповільнює старіння: додавайте пару щіпок до страви щодня.

Також наш портал інформував, ні енергії, ні користі: дієтологи перерахували каші, з яких не можна розпочинати день.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, проблеми із травленням, висип та судоми: експерти попередили про небезпечні властивості дині.