Популярна каша може нести серйозну небезпеку для людського організму. За словами фахівців, звична нам страва в деяких випадках може призвести до отруєння. Про це повідомляє портал storinka.

Небезпеку експерти виявили в одній із найбільш популярних круп – рисової. Зазначається, що у зернах у сплячому стані перебувають суперечки бактерії Bacilius cereus. Однак від контакту з водою мікроорганізми прокидаються і можуть вижити навіть після тривалого варіння.

Рис. Фото: скрін youtube

В результаті бактерії починають виділяти токсичні речовини і варений рис може перетворитися на справжню отруту. Деякі фахівці, щоб уникнути отруєння, радять після варіння якнайшвидше ховати рис у холодильник. При цьому зберігати його рекомендують не більше двох діб.

Користь рису

У той самий час не можна недооцінювати користь цієї крупи. Білий рис містить вітаміни групи В, амінокислоти, калій, фосфор та інші важливі речовини, які покращують роботу кишечника і навіть уповільнюють старіння.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Каша. Фото: скрін youtube

Бурий рис допомагає виводити з організму токсини, очищає судини, покращує кровообіг та покращує метаболізм.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, утримайтеся, як би не хотілося: які продукти заборонено їсти перед сном.

Також наш портал інформував, цей фруктовий сік може угробити ваше здоров'я: коли корисний продукт перетворюється на отруту.

Крім того, ми писали, вчені назвали спецію, яка уповільнює старіння: додавайте пару щіпок до страви щодня.