Результати лікування раку залежать від професіоналізму лікарів і якості використовуваного ними обладнання. Тому багато пацієнтів з країн з низьким рівнем медицини вважають за краще лікувати рак шлунка в Німеччині. У цій країні проводяться Сучасні малоінвазивні операції, використовуються новітні методи променевої терапії і дуже рідко зустрічаються серйозні ускладнення.

Хірургічне лікування в Німеччині

Якщо захворювання виявлено на ранній стадії, лікування раку шлунка в Німеччині може бути проведено за допомогою ендоскопічної операції. Вона виконується без розрізів на животі. Інструменти вводяться в шлунок через ротову порожнину. Лікар піднімає уражений пухлинним процесом фрагмент слизової оболонки, відокремлюючи його від підслизової основи, а потім відсікає. Для визначення меж пухлини використовується віртуальна хромоскопія.

Але частіше рак шлунка виявляється тільки на 2-3 стадії. Тому пацієнтам проводяться такі операції:

  • резекція шлунка - його часткове видалення;
  • тотальна гастректомія - повне видалення шлунка.

Разом з ураженим пухлиною органом лікарі видаляють лімфовузли, сальник, іноді – селезінку, частину підшлункової залози, 12-палої кишки і стравоходу.

У деяких спеціалізованих онкологічних центрах Німеччини працюють лікарі, які володіють технікою виконання лапароскопічних операцій при раку шлунка. Такі хірургічні втручання менш травматичні і більш безпечні. Вони виконуються через кілька коротких розрізів на животі, тому пацієнти швидше відновлюються.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Інші методи лікування

У Німеччині після операцій, а також у разі неоперабельних стадій раку шлунка застосовуються інші методи лікування: променева терапія, хіміотерапія, таргетна і імунна терапія.

Пацієнтам із запущеним раком можуть бути виконані паліативні операції і Процедури для лікування шлункової кровотечі, відновлення прохідності травного тракту, усунення болю і нормалізації харчування. Основні методи паліативної хірургії, що використовуються при раку шлунка:

  • видалення частини шлунка;
  • гастроеюностомія-створення додаткового шляху для проходження їжі зі шлунка в худу кишку, в обхід пухлини;
  • лазерна абляція пухлини - її випарювання з метою усунення обструкції травного тракту;
  • встановлення стента в зоні розташування пухлини, через який буде проходити їжа (його поміщають між шлунком і стравоходом, або між стравоходом і 12-палої кишкою);
  • гастростомія-формування входу в шлунок через передню черевну стінку, щоб пацієнт міг отримувати харчування.

Хоча паліативне лікування не виліковує хворобу, воно допомагає пацієнту жити довше і уникнути важких ускладнень раку.

Чому краще лікувати рак шлунка в Німеччині

У хірургічному лікуванні раку шлунка результати операції найбільшою мірою залежать від досвіду і професіоналізму лікаря. Тому в різних країнах і різних клініках статистика по успішності операцій сильно відрізняється. Відмінності стосуються не тільки ефективності лікування, але і ризику ускладнень, а також рівня післяопераційної летальності.

У Німеччині працюють лікарі, які вважаються одними з кращих у світі. Тому тут досягаються кращі результати в лікуванні онкологічних захворювань.

Інші переваги лікування в Німеччині:

  • Щадні операції. По можливості пухлина видаляється в ході ендоскопічного хірургічного втручання. У деяких клініках проводяться лапароскопічні операції для видалення шлунка.
  • Низький ризик рецидиву. Забезпечується повним видаленням пухлини, видаленням великої кількості лімфовузлів, а також додатковим лікуванням (хіміотерапія, опромінення).
  • Нові типи променевої терапії. Забезпечують точне наведення променів на пухлини, планування процедури в режимі 3D, мінімальний ризик променевого пошкодження сусідніх зі шлунком органів.

Куди звернутися

Щоб подивитися ціни, почитати відгуки про клініки Німеччини та забронювати медичну програму, скористайтеся сервісом Booking Health. Наші фахівці організують для вас поїздку за кордон. Ми пропонуємо:

  • вибір клініки онкології в Німеччині, в якій ви зможете отримати спеціалізоване лікування шлунка з кращими результатами;
  • встановлення комунікації з лікарем;
  • зменшення термінів очікування лікування і запис на зручні для вас дати;
  • зниження вартості медичних послуг за рахунок відсутності коефіцієнтів для іноземних пацієнтів;
  • підготовка медичної програми без необхідності повторення раніше виконаних досліджень;
  • комунікація з клінікою після завершення програми;
  • Купівля та пересилання препаратів;
  • організація додаткової діагностики або лікування в Німеччині.

Фахівці Booking Health надають якісні сервісні послуги. Ми забронюємо для вас готель і Авіаквитки, організуємо трансфер з аеропорту в клініку і назад.